Unatoč lošim vremenskim uslovima i kiši koja je padala skoro cijeli prošli vikend, NK “Sloga” iz Bosanske Otoke uspjela je organizovati 4. nogometni turnir “Sloga 1922” za dječake i djevojčice.

Učešće je 200 učesnika iz 18 klubova ili školi nogometa. Na turniru u generacijama 2005/2006 se našle ekipe sa područja naše općine, Sloga, Zamjevi i Feniks. Odlične rezultate ovaj put su postigle ekipe Feniksa i Sloge. Bez primljenog gola ekipa Feniksa stigla je do finala gdje su ih domaći igrači Sloge ipak porazili. Tako je prvo mjesto pripalo Slogi, drugo mjesto Feniksu i treće mjesto NK Radnički.

Za najboljeg strijelca turnira sa 4 postignuta gola proglašen je Sandi Rekić (ŠN Feniks), najbolji golman turnir Alim Šahinović (NK Sloga) dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Husein Sumbuljević (NK Sloga).

U selekciji U-12 ,polufinalni parovi su bili NK Sloga – NK Olimpija (Tržac),u regularnom dijelu utakmica je završena sa 1:1,a nakon izvođenja penala spretniji i sretniji su bili mladi nogometaši iz Tržca koji su se plasirali u finale. U drugom polufinalnom susretu bolja je bila ŠN Zvijezda iz V.Kladuše koja je slavila protiv NK Ćoralići sa 2:0.U finalu su se sastali NK Olimpija i ŠN Zvijezda,a pobjednika smo dobili nakon izvođenja penala,a bila je to ŠN Zvijezda.Poredak u U-12 selekciji na 4.nogometnom turniru “SLOGA 1922” je slijedeći:1.mjesto – ŠN Zvijezda,2.mjesto – NK Olimpija i 3.mjesto – NK Sloga.Za najboljeg strijelca proglašen je Dino Topić (NK Ćoralići),najbolji golman turnira bio je Tarik Behrić (ŠN Zvijezda) dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Adnan Šabić (ŠN Zvijezda).Pehare,statue i medalje najboljima uručili su predsjednik NK Sloga Đemaludin Čaušević te potpredsjednik NS USK i potpredsjednik NK Sloga Emir Begić.

KOMENTARI:
Loading...