16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

ODLIČAN NASTUP IMAN BEGIĆ, KARATAŠICE FENIKSA U 2. KOLU KARATE 1 YOUTH LEAGUE

U periodu između 6.7. i 8.7.2018. u hrvatskom Umagu održano je drugo kolo KARATE 1 YOUTH LEAGUE (Karate 1 lige mladih) u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF). Kako smo i prije pisali, na ovom takmičenju učešće je uzelo više od 1800 takmičara iz cijelog svijeta, a među njima i četvorka iz bosanskokrupskog kluba FENIKS: Mesić Adnana (kategorija borbe djevojčice U14 47+), Halilović Amar (kategorija kate juniori), Veladžić Senaid (kategorija kate kadeti) i Begić Iman (kategorija borbe juniorke -59). Prvog dana takmičenja nastupila je Adnana Mesić, te je u prvom kolu pobijedila italijansku predstavnicu Dapas Vanesu rezultatom 1-0. Međutim, već u drugom kolu izgubila je sa 2-0 od izvrsne Škotlanđanke Fital Kori. Drugog dana takmičenja u jutarnjim satima svoj nastup je imao Amar Halilović koji, nažalost, i pored svog zalaganja nije uspio izboriti svoj ulazak u drugi krug. Identičnu situaciju narednog dana imao je i Senaid Veladžić koji se, također, nije uspio kvalificirati u drugi krug takmičenja.

Posljednja je u nedjelju 8.7.2018. nastupala Iman Begić u grupi koja je brojala 71 takmičarku iz 36 zemalja. Iako pod dodatnim pritiskom jer je svoj klub i svoj grad predstavljala posljednja, Iman je već na samom početku pobijedila takmičarku sa Kosova Vesu Ibrahimi rezultatom 3-2, u drugom kolu je bila bolja od predstavnice Hong Konga Tam Hoi Man koju je pobijedila sa 5-1. U trećem krugu ju je čekala stara poznanica Silvia Hirt iz Švicarske koju je također briljantnom pobjedom od 3-1 poslala kući. U borbi za ulazak u polufinale Iman Begić se je susrela sa Holanđankom Melissom van Oudenaarden koja je, nažalost, prekinula pobjednički niz naše takmičarke, ali koja je plasiravši se u finale takmičenja, omogućila Iman ulazak u repesaž i borbu za treće mjesto.

U repesažu je Begićka za protivnicu imala Portorikanku Rosario Jaidu. Ovo će biti meč koji će pamtiti svi oni koji su imali priliku da ga direktno prate. Naime, nakon oficijelnih 3 minute borbe, a na kraju meča, semafor je pokazivao rezultat 4-4, tako da su sudije imale glavnu riječ. Preglašavanjem sudija za pobjednicu meča proglašena je Portorikanka, što je zaista, mora se reći, izazvalo nevjericu među našim navijačima i trenerima jer se cijelo vrijeme činilo da je Iman dominantnija na tatamiju. Kako bilo, svojim trudom i zalaganjem Iman je zauzela odlično 7. mjesto u ukupnom poretku.

Ovim uspjehom mlade Krupljanke KK „FENIKS“ je potvrdio svoju reputaciju ozbiljnog kluba i rasadnika talenata. Nadamo se još boljim rezultatima u drugoj polusezoni nakon ljetnje pauze.

Krupljani.ba

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci