3 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021

Obavještenje za sve sportske kolektive koji djeluju u Bosanskoj Krupi

Sportski savez općine Bosanska Krupa je u okviru Finansijskog plana za 2018. godinu na poseban kod izdvojio sredstva koja će biti utrošena za obavljanje ljekarskih pregleda sportista u svrhu dobijanja ljekarskih uvjerenja bez kojih se sportisti ne bi smjeli takmičiti.

U dogovoru sa direktorom Doma zdravlja Bosanska Krupa će se ovisno o broju sportista, dogovoriti termini u kojima bi se obavili ljekarski pregledi. S obzirom na dosadašnju praksu da su se zdravstveni kartoni sportista ovjeravali fiktivno, bez obavljenih osnovnih laboratorijskih pretraga i ljekarskog pregleda, odlučni smo u namjeri da se sa tom praksom prestane, s ciljem da zdravstvena zaštita sportista bude primarni cilj svih koji su uključeni u rad sa sportistima.

Zbog svega gore navedenog molimo vas da do PONEDJELJKA, 20. augusta 2018. godine dostavite broj sportista iz vašeg kluba kojima je potrebno ljekarsko uvjerenje. Podatak o broju sporista možete dostaviti na naš E-mail: ss.bosanskakrupa@gmail.com .

Zbog ranijeg početka takmičenja u odnosu na ostale klubove,  2 predstavnika u Federalnoj nogometnoj ligi će svoje igrače moći dovesti u Dom zdravlja u već navedenom terminu, dok svi ostali sportski kolektivi će raditi u periodu poslije njih u terminima koje Sportski savez raspored u dogovoru sa Domom zdravlja Bosanska Krupa.

Ljekarski pregledi su već ugovoreni za sljedeće klubove:
1. GNK “Bratstvo 1918“ četvrtak 23.08.2018. u 7,00 h
2. NK „Sloga“ petak, 24.08.2018. u 7,00 h

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci