Organizacioni odbor 21.memorijalnog turnira „Ćojluk 2016“
Takmičarski odbor
27.06.2017. godine

Predmet:
Odluka po žalbi ekipe „Krupljani.ba“ na regularnost utakmice 4 kola grupe B izmedju ekipa „Mystik bar „ i „Mehića ploča“ odigrane 26.06. 2016. godine od 20.00 sat na 21. Memorijalnom noćnom turniru „Ćojluk 2016“

Takmičarski odbor, po zaprimanju žalbe koja je uložene odmah poslije završene utakmice 4 kola grupe B izmedju ekipa „Mystik bar „ i „Mehića ploča“ odigrane 26.06. 2016. godine od 20.00 sati razmatrao sve navode iz Žalbe te moguće sankcije za ekipe a to su : isključenje obe ekipe iz daljeg takmičenja i zabrana učešća svim igračima iz pomenutih ekipa da učestvuju na Turniru“ Ćojluk 2017 „ ili i oduzimanje po tri boda za obe ekipe.Takmičarski odbor je ipak utvrdio da je sve što je napisano u Žalbi istinito ali nedovoljno da bi se bez ikakve sumnje moglo zaključiti da su ekipe „Mystik bar“ i „Mehića ploča“ dogovorile upravo onaj rezultat koji je za obe pomenute ekipe značio prolaz u drugo kolo a koji je išao na štetu ekipe“ Krupljani.ba“ koja je imala isti broj bodova kao i dvije spomenute ekipe.

Mada je takmičarski odbor takodje izrazio sumnju u rezultat pomenute utakmice nema nikakvih materijalnih dokaza niti izjava aktera utakmice koje bi to bez sumnje i potvrdjivale.To što je u zadnjih sedam minuta i jedna i duga ekipa nakon tajm auta i postignutog zadovoljavajućeg rezultata prestala sa napadima i uglavnom se dodavala na svojoj polovini terena, mada je vrlo neaktivno ipak ne može biti ključni dokaz da je utakmica i namještena.

Takmičarska komisija je odlučila da odigranu utakmicu REGISTRUJE POSTIGNUTIM REZULTATOM te uputila apel svim učesnicima turnira da svojim nečasnim radnjama bilo da se radi o namještanju utakmica ili nesportskom odnosu prema svojim protivnicima i službenim licima ne umanjuju značaj turnira koji se igra već 21. godinu.

Već od naredne godine turnir će se organizovati po izmjenjenim pravilima koja će nečasne radnje pojedinih ekipa svesti na najmanju moguću mjeru. U namjeri da će ovakvo obrazloženje i Odluka takmičarskog odbora doprinjeti časnijim i poštenijim igrama na ovom turniru sportski Vas pozdravljamo.

Ova odluka biće dostavljena ekipi „Krupljani.ba“,javno pročitana više puta na turniru” Ćojluk 2016″ i dostavljena medijima

Komesar
Ademir Mesić

KOMENTARI:
Loading...