Nogometna škola Feniks iz Bosanske Krupe je uzela učešće na veoma jakom nogometnom turniru “Sarajevo KUP 2017” i osvojila odlično četvrto mjesto u super jakoj konkurenciji, što je svakako za veliku pohvalu.

Pored Feniksa na turniru su učestvovali i djeca Marsonije, Vojvodine, Sarajeva, Željezničara i još nekoliko zapaženih ekipa.

Feniksi su odigrali prvi susret sa ekipom TOP GOL iz Sarajeva neriješenim rezultatom 0:0 i ako su pokazali odličnu kreativnu igru i iz nekoliko veoma povoljnih prilika nisu uspjeli pogoditi mrežu protivnika ali u drugom susretu su bili efikasniji savladavši ekipu ŠAMPION SARAJEVO sa visokih 3:1.

I u trećoj utakmici Feniksi su dominirali i ovaj put savladali ekipu FA ATLETIKO rezultatom 2:1, a potom su uslijedile utakmice 1/4 finala gdje su Feniksi za protivnika imali Željezničar iz Sarajeva, kojeg su savladali rezultatom 3:2, nakon bolje izvedenih udaraca sa bijele tačke. Regularni dio susreta je protekao rezultatom 0:0.

U 1/2 finala “Sarajevo KUP-a” za protivnika imaju veoma jaku ekipu FK SARAJEVA, koju na žalost nisu uspjeli pobjediti i ako su imali četiri izgledne prilike za postizanje gola. Pored gola koji im je poništen, Feniksi su odigrali ovaj susret veoma zapaženo.

Umor i iscrpljenost omladinaca NŠ Feniks je uzrok poraza u utakmici za treće mjesto, gdje su za protivnika imali ekipu FA AKADEMIKA, sa kojom su odigrali neriješeno 0:0, a nakon boljih udaraca sa bijele tačke, rezultatom 3:2 Feniksi su poraženi.

Iskrene čestitke Upravi kluba NŠ Feniks iz Bosanske Krupe, na odlično ostvarenom rezultatu u Sarajevu.

Komentari: