Protekle sedmice u kraljevskom gradu Jajcu, održan je Ljetni karate kamp na kojem je učešće uzelo 105 mladih karatista iz 20 klubova i koji su vodili eminentni, vrhunski stručnjaci Livius Bunda, Serkan Yagci, Seki Golac, Goran Đekić i Admir Zukan. U prelijepom ozračju i radnoj atmosferi karateke su usvajale nova znanja i veštine od najboljih.

Naravno, bila je ovo odlična prilika da se steknu nova prijateljstva i osvježe stara. Na ovom seminaru kao učesnice prisutne su bile bosanskokrupske karatašice Iman Begić i Adnana Mesić.

Nakon održanog seminara, u nedjelju 25.08.2019. godine u Gradskoj dvorani u Jajcu održano je Federalno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i seniore, sa 395 učesnika iz 71 kluba, među kojima i članice KK „Feniks“: Adnana Mesić u kategoriji borbe kadetkinje +54kg, i Iman Begić koja je nastupila u čak dvije kategorije- borbe juniorke -59kg i borbe žene U21 -61kg.

Prva je nastupila Adnana u najbrojnijoj grupi od 35 takmičarki i prošla prvi krug. Međutim zbog nedovoljne pripremljenosti nakon ljetne pauze zaustavljena je u drugom krugu. Što se tiče Iman, mora se priznati da je bila mnogo raspoloženija za takmičenje. U kategoriji borbe juniorke -59kg osvojila je srebro, a u kategoriji borbe žene U21 -61kg postala je nova federalna prvakinja.U KK „Feniks“ ističu zadovoljstvo urađenim, ali naše oči su uprte u sljedeći vikend kada se u Vogošći održava Državno prvenstvo iz karatea za kadete, juniore i U21.

KOMENTARI:
Loading...