Za nogometašice Sloge iz Bosanske Otoke završeno je takmičenje u Prvoj ligi FBiH grupa “Jug” za sezonu 2015/16. One su svoju prvenstvenu utakmicu odigrale nešto ranije,a za protivnika su imali ekipu iz Travnika ŽNK Rosa Brandis.

Po veoma teškom i vodom natopljenim terenom bolje su se snašle gostujuće igračice koje su postigle jedan pogodak iz kaznenog udarca i to nakon što je naša igračica igrala loptu rukom.

I pored poraza ove igračice će ući u istoriju našeg kluba koje su prve skupile hrabrosti, obule kopačke i istrčale na zelene travnjake te na dostojan način promovisale naš klub i naše mjesto,a to su: Aida Begzadić, Amina Grošić, Medina Gorinjac, Anela Mehić, Minea Mehić, Sara Kahrić, Midheta Bešić, Ermina Jagurdzija, Amra Velić, Naima Hafizović, Edina Halilović (C), Maida Čaušević, Elmedina Halilović, Edvina Gorinjac, Emma Sumbuljević, Sedina Pehlić, Mediha Kantarević, Džejlana Komić, Azra Hafizović,Rejhana Sumbuljević.

Naravno ne treba zaboraviti čovjeka koji je sve to pokrenuo, brinuo se i vodio djevojke kroz prvenstvo, a to je Almir Komić. Prvi zvanični pogodak u prvenstvenoj utakmici za ŽNK Slogu postigla je Ermina Jagurdžija u utakmici protiv imenjaka iz Ljubuškog,a ta je utakmica završena pobjedom naših djevojaka od 3:1.

Nakon utakmice djevojke su skromnim poklonom uz piće i tortu u Lovačkom Domu Otoka ,počastile trenera Almira Komića te mu se na taj način zahvalile za sav njegov trud i rad, s obzirom da mu je ovo bila oproštajna utakmica u kojoj je vodio djevojke.

Ono što raduje je činjenica da je prosjek godina ove ekipe 15 i da imaju volju i želju da treniraju,igraju i napreduju,a nadamo se da će Uprava kluba nastaviti ovaj projekat tj.da će se djevojke nastaviti takmičiti i u sezoni 2016/17.

KOMENTARI:
Loading...