U utorak je na punom igralištu Idrinovac održan pravi mali praznik plesa, gdje je u 90 minuta zavidnog plesnog umijeća, publika u Bosanskoj krupi mogla uživati i svjedočiti umijeću i ljepoti ovih malih plesača. Kao i svake godine, Bal mom gradu čestitao je na najljepši način rođendan svome gradu, od najmanjih plesača koji su izmamili najviše osmijeha i najveći pljesak, do svih ostalih generacija plesnog kluba ‘Hypnotic’, koji su ostavili bez daha mnoge gledatelje sinoćnjeg bala.

Ove godine sam bal ali i rođendan Bosanske krupe uveličali su članovi plesnog kluba Gloria iz velike Kladuše, koji vodi rođena Krupljanka, Edina Dizdarević. Pravi mali spektakl napravili su upravo ovi plesači, koji su modernim plesovima u kombinaciji s ritmičkom gimnastikom, ostavili sve bez daha.

”Radujem sam što sam došla u svoj rodni grad da obilježimo ovu manifestaciju Septembarski dani slobode čiji su domaćini plesni klub ‘Hipnotik’ s kojima inače imamo odličnu saradnju. Nažalost zbog uslova, pošto se mi bavimo sportskom gimnastikom i akrobatikom, i pošto je beton i tvrda podloga, zbog sigurnosti djece predstavit ćemo se samo s tri koreografije” – kazala je Edina.

Kako je ovaj bal već tradicionalan i neizostavan dio bosansko krupske rođendanske priče, pokazao je i broj plesača plesnog kluba Hypnotic koji je ove godine predstavio nekoliko različitih plesova i formacija gdje je ucestvovalo oko 50 djece.

”Predstavili smo se s latino američkim standardnim plesom, formacijom Fantasy, Magic kids, Hypnotic i pobjedničkom Queen, koja je osvojila prvo mjesto u svijetu” – kazala je trenerica Mirela Oraščanin iz plesnog kluba Hypnotic.

Načelnik Halitović je s oduševljenjem pozdravio još jedan Bosanko krupski bal i zahvalio se djeci koja svake godine prirede pravo malo svečano slavlje za rođendana Bosanske Krupa.

Elma V./Radio BK

KOMENTARI:
Loading...