Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Druge lige zapad FBiH ekipe Sloge iz Bosanske Otoke ulazi s veoma podmlađenom ekipom. Ekipa je doživjela velike promjene, otišla je nekolicina igrača, dok su vraćena djeca iz Bosanske Otoke i Bosanske Krupe koja su sačinjavala omladinski pogon kluba iz Bosanske Otoke.

Ekipu su napustili Djordje Sarac – Rudar Prijedor ,Stefan Kladar – ?, Jezerkic Ismar – ? , Kemal Kahric – prestao igrati. U klub su vracena djeca koja su nekad nosila plavo bjeli dres a to su; Kenan Music Medin Sumbuljevic, Seval Causevic, Amir Begic, Jasmin Kadic, Refik Gorinjac, Faruk Kadic i Abdulah Mustedanagic. Od igraca koji su dosli treba istaci da se vratio Rekic Bekir, te da je došao 19 – godisnji desni bocni Djordje Gacasa iz Sloboda Bosanski Novi.

– Ekipa je tokom priprema dozivjela velike promjene sto de tice igraca, i tokom priprema se dobro radilo, gdje sam kroz sedam prijateljski utakmica dao svima šansu da se nametnu svojom igrom. – ističe Adis Stambolija, šef stručnog štaba NK Sloga za UskSport.ba

– Ovim putem pozivam sve navijace i simpatizere NK Sloge da dodju u sto vecem broju i podrze ovu mladu i poletnu ekipu, koja ce pokusati da se prestavimo u sto boljem svjetlu i upiše tri boda – za kraj ističe Stambolija.

U drugom djelu prvenstva, Sloga će na domaćem terenu ugostiti NK Ključ.

Komentari: