PD “Grmeč” i ove godine organizira uspon na MALU GOMILU (Šilju) povodom 11. decembra, Međunarodnog dana planina. Stoga, pozivaju se svi članovi našeg Društva, kao i naši prijatelji, planinari iz domovine i regiona da nam se pridruže u usponu na ovaj istinski dragulj i atrakciju Cazinske krajine.

Okupljanje planinara je 9.12.2018. godine (nedjelja) u 8:00 sati ispred hotela “Stari grad” u Bosanskoj Krupi. U 8:15 sati planiran je polazak vlastitim prevozom do naselja Bužimkići u Bosanskoj Krupi gdje se nalazi startna tačka. Kolona će se kretati na relaciji Bužimkići- Mijići- vidikovac na Šilji- pećina Snježnjača- Mijići- Zbjegovi- Gradina- Bužimkići (cca 14 km)

Učesnici pohoda će odjeću prilagoditi godišnjem dobu i trenutnim vremenskim prilikama. Budući da će se obilaziti i pećina Snježnjača, potrebno bi bilo ponijeti baterijske lampe. Po završetku pohoda organizatori će obezbijediti ručak.
Staza je u najvećoj mjeri laka, ali u gornjem dijelu Šilje postaje nešto zahtjevnija (hoda se preko stijena), a na momente se za uspon koriste i ruke, stoga je nužan oprez kako bi se nezgode svele na minimum.

Molimo sva društva i pojedince koji namjeravaju da učestvuju u ovom pohodu da se radi lakše organizacije najkasnije do 5.12.2018. godine (srijeda) prijave u INBOX (KENAN SARAČEVIĆ) ili na broj telefona 061/784-929 (KENAN SARAČEVIĆ).

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ili nekih drugih nepogodnosti pohod se odgađa.

NAPOMENA: Odazivom na izlete, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istim, da prihvata program, da izletima pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča.

V E D R O !!!

KOMENTARI:
Loading...