29 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Muzički karavan i u Bosanskoj Krupi- dobrodošli ste svi!

U ponedjeljak 28.juna od 19 sati u prostorijama KUD-a Grmeč, u sklopu projekta pod nazivom „Muzički karavan“, realizirat će se muzička radionica.

- Oglas-

Naime, Bosanski kulturni centar u Prijedoru u saradnji sa muzičkom školom „Kuća dobrih tonova“, muzičkim studiom „Indico music“ i uz financijsku podršku „Bauern helfen Bauern“ Salzburg i Austrijskim kulturnim forumom Sarajevo realizuje jednogodišnji projekat organizovanja kreativnih muzičkih radionica u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Muzički karavan“. Cilj Projekta je pružanje mogućnosti mladima u Bosni i Hercegovini da dožive važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike kroz kreativno osmišljen program muzičkih radionica. Kreirani kulturno-umjetnički prostor je poligon za razmjenu kulturnih vrijednosti, prepoznavanje različitosti i uživanje u bogatstvu susreta sa drugim i drugačijim. Mentori muzičkih radionica su prominentni muzički stvaraoci – Igor Paspalj, Dinko Kulenović i Anes Beglerbegović, koji imaju bogato iskustvo rada na najvišem umjetničkom nivou i to čini radionice atraktivnim za sve učesnike, bez obzira na njihova predznanja, vještine i sposobnosti. Program je prilagođen osobinama i interesima svih polaznika muzičke radionice.

Zbog toga iz KUD-a “Grmeč“ pozivaju sve, nebitno na godine odnosno uzrast, da se jave i dodju kako bi učestvovali u muzičkoj radionici gdje će svoje muzičke vještine pokazati vrhunski majstori- jedan od najbolji gitarista na svijetu za ovu godinu Igor Paspalj, trenutno nastanjen u Dabaiju, Anes Beglerbegović-bubnjar u pratećem bendu Dine Merlina i Dinko Kulenović-bas gitarista grupe Rock k’o fol.

Dobro došli!

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci