U Sarajevu su se u okviru golmanskog kampa “Asmir Begović ” prvog i drugog juna okupili najbolji mladi golmani iz cijelog regiona.Više od 60 dječaka i djevojčica iz svih dijelova Evrope učestvovalo je u ovogodišnjem kampu, koji je održan na terenima Trening centra FK „Sarajevo“ u Butmiru.

U dva dana polaznici su imali priliku raditi po posebnom planu i programu, s vrhunskim trenerima iz Bosne i Hercegovine te samim Asmirom Begovićem, golmanom nekoliko engleskih premijerligaša i doskorašnjim ”čuvarem mreže” reprezentacije Bosne i Hercegovine.Medju njima je bio i Krupljanin,četrnaestogodišnji Muhamed Nuhić , koji je svoju ljubav nogometu započeo u NŠ ” Zmajevi ” Bosanska Krupa, a sada je golman pionira GNK “Bratstva „ iz Bosanske Krupe. Medju najuspješnijim u svom uzrastu ,bio je i jedini predstavnik s područja USK.

Tokom kampa Muhamed Nuhić je svojim odbranama ali i ponašanjem i opštim znanjem zadivio sve, a posebnu pažnju medju odabranim mladim golmanima mu je posvetio i sam Asmir Begović.

U Akademiji smo se fokusirali na vrhunski individualni rad, i kvalitet smo stavili ispred kvantiteta. Međutim, i ovog vikenda se potvrdilo da je potencijal u našoj zemlji ogroman i da je jako puno talentovanih golmana pa već sada razmišljamo o povećanju broja polaznika“, kazao je Begović.

Gosti Kampa bili su i igrači Kluba američkog fudbala Sarajevo „Spartans“, koji su se družili s polaznicima i prezentirali im svoj sport. Poseban gost bio je Ermin Omerović, mladi golman iz Jajca koji je uslijed nesretnog događaja ostao bez ruke, a čiji je golmanski uzor Asmir Begović.

Dževada Štancl

KOMENTARI:
Loading...