Preključer je u Prijedoru održan Novogodišnji turnir ARCELOR MITTAL na kojem je između ostalih učešće uzela i nogometna škola Zmajevi sa ekipom generacije 2007. Naši Zmajevi su pored zdravstvenih problema, oslabljene ekipe, odigrali na visokom nivou i u jakoj konkurenciji pored klubova iz Banjaluke, Gradiške i Prijedora zasluženo osvojili 1. mjesto.

Od samo početka turnira u utakmice smo ušli sa puno borbenosti i zalaganja tako da protivnici nisu imali prostora za svoju igru. Raduje me i činjenica da su svi igrači opravdali očekivanja a pored toga skoro većina igrača su bili strijelci: Alijagić, Budimlić, Sefić, Redžić,Dizdarević koji su se svojom igrom i zalaganjem nametnuli na terenu.

Također da spomenemo i dva najbolja pojedinca turnira, golmana Mahić Omera koji je svojim odbranama uljevao sigurnost u ekipu, i najboljeg igrača turnira Redžić Eman   koji je bio nezaustavljiv za protivnika. Moram spomenuti i odlučujući pogodak za našu ekipu Budimlić Hase koji j pogodio za pobjedu protiv ekipe FK BSK iz Banjaluke, jer nas je pobjeda u toj utakmici odvela u samu završnicu. Sve u svemu i odbrana i napad su odigrali na visokom i zavidnom nivou, te rezultat nije izostao.
Čestitam mojim Zmajevima na odgovornom i požrtvovanom pristupu igri, i nadam se da ćemo i ubuduće imati još ovako dobih utakmica,kazao je trener Avdo Mahić
Komentari: