Sinan Kedić novi je predsjednik Omladinskog saveza ASDA Bos.Krupa.Tako su ovog vikenda na održanoj Skupštini glasanjem odlučili delegati omladinskog saveza uz prisustvo predsjednika ASDA Bos.Krupa Tahira Nuhića,vijećnike u Općinskom vijeću ispred ove stranke te brojnih članova i simpatizera, kada su izabrani i članovi Izvršnog odbora Omladinskog saveza ASDA.

Dosadašnji v.d. predsjednika Omladinskog saveza ASDA općine Bosanska Krupa i vijećnik u Općinskom vijeću Mehmed Haskić prije samog izbora, kazao je da je u kratko vrijeme u skoro svakom mjesnom odboru formiran ogranak mladih i da novom rukovodstvu u amanet ostavljaju čvrste temelje u kojima je osnovni element povjerenje, a nadalje, kako i slogan kaže “Gradimo budućnost zajedno”. Put pravednosti, poštovanja i istine jedini je ključ uspjeha, poručio je prisutnim Haskić.

Novoizabrani predsjednik Sinan Kedić kazao je da je spreman učiti, raditi i truditi se, a članove Izvršnog odbora je pozvao da im u budućem radu povjerenje bude prioritet, a zajedničko djelovanje cilj.

“Bićemo složni, hrabri i odvažni u koracima koje u budućem radu budemo pravili” – poručio je Kedić. Slušajući izlaganja ovih mladih ljudi na kraju predsjednik OO ASDA Bosanska Krupa Tahir  Nuhić osvrnuo se na samo osnivanje Stranke demokratske aktivnost te kako je ova stranka od 2008. godine imala samo tendenciju rasta. Na posljednim izborima u Općinskom vijeću Bosanska Krupa sa 2600 glasova ušlo je pet vijećnika što smatraju uspjehom s obzirom da su ovo treći lokalni izbori na kojima je ASDA učestvovala.

Ništa drgačije ne vidi ni budućnost. Tako, kako je kazano, 2018. godine ” se ide na poklapanje US kantona kada će ova stranka ponuditi i svog kandidata za premijera”. Odgovornost u poslu i takmičenje u dobru koncept je Stranke demokratske aktivnosti kakav će siguran sam slijediti i mladi u izgradnji pravedne i uspješne BiH – istakao je predsjendik ASDA Bosanska Krupa Tahir Nuhić.

 

Radiobk.ba

KOMENTARI:
Loading...