Mještani sela Potkrš, Zalin, Polje i Jasenica kod Bosanske Krupe sami su finansirali asfaltiranje puta dugog cca 600 metara, prikupivši oko 60. 000 KM za materijal koji je utrošio izvođač radova, “Divel d.o.o Sanski Most”.

Član organizacionog odbora i jedan od pokretača za asfaltiranje puta rekao je za naš portal da su upravo završeni radovi na dionici po projektu Arapuška cesta-Pučenik-Zalin, na kojem je prije nekoliko godina urađeno cca 800 metara te nakon dugo godina stangiranja i obećavanja niko od vladajućih nije nastavio, te su odlučiti krenuti sami u realizaciju ovog projekta uz nadu da će vlasti prepoznati njihovu volju, trud te odlučiti se da pomognu u nastavku izgradnje ovog putnog pravca.

Zajedno s prvom dionicom putnog pravca i sad završenog dijela asfaltirana površina iznosi cca 1,5 kilometar, kako kaže naš sagovornik čvrsto obećanje da će imati pomoć od Općine Bosanska Krupa dao je i općinski načelnik gospodin Armin Halitović, kao i pojedini poslanici u Skupštini USK-a čija nam imena nije htio otkriti.

Naš sagovornik kaže da su uglavnom mještani učestvovali u finansiranju u skladu sa mogućnostima. Iako su završili 1/3 već pomenutog putnog pravca ne namjeravaju stati te su već održali sastanak i krenuli u prikupljanje novčanih sredstava za nastavak izgradnje i sljedeće godine, te ponavlja kako je ovo višegodišnji projekat ali koji bez pomoći vlasti kako na općinskom, tako na kantonalnom i federalnom nivou teško da mogu sami završiti.

MZ Potkrš-Zalin-Polje -Jasenica za razliku od drugih MZ na području općine Bosanska Krupa konkretnije s druge strane Une je jedina koja nije povezana s gradom asfaltom, a svi znamo da je putna komunikacija žila kucavica za opstanak u toj sredini.

U narednom periodu potrebno je uložiti napor da putni pravac Arapuška cesta-Pučenik-Zalin bude brži putni pravac kako bi naši stanovnici sa prostora ove mjesne zajednice mogli lakše doći u Bosansku Krupu i obavljati svoje svakodnevne potrebe – kazao je naš sagovornik.

KOMENTARI:
Loading...