17.2 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

Ministar Burnić u posjeti Bosanskoj Krupi

- Oglas-

Posjetu Bosanskoj Krupi ministar je započeo u kabinetu načelnika Halitovića, gdje su razgovarali o aktuelnim dešavanjima, te realiziranim projektima koji su podržani od strane Ministarstva građenja, prostrornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi USK.

“Današnja posjete jeste da obiđemo realizirane projekte iz sfere zaštite okoliša, koje je finansiralo Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. U 2017. je izdvojen značajan broj sredstava iz sfere Zaštite okoliša, kao što su sanacija drvenih mostova na Zelenim otocima, za koje je izdvojeno 11 500KM, kao problema sekundardne kanalizacije u ulici Dana nezavisnosti u iznosu od 30 000KM, a naravno i jedan od projekata koji je realiziran od strane Ministarsva je konzervacija bedema i kule u starom gradu Jezerski u znosu od 50 000KM” – navodi ministar Burnić.

Ministar je naglasio da je učešće ministarstva od velikog značaja, jer je većina ovih projekata iz sfere okoliša. Pored ovih projekata koje je ministar Burnić spomenuo, istakao je projekte iz prethodnog perioda sa JKP 10 Juli, te sa odgojno obrazovnim ustanovama, gdje su podržali JU Druga osnovna školu.

“Danas smo planirali i posjetiti JKP 10 Juli, sa kojima smo prethodno surađivali i finansirali projekte ,tj. uklanjanje dIvIjfh deponija u iznosu od 25 000KM, a i prethodnfh godina je dosta uloženo u odgojno obrazovne ustanove gdje je ove godine obnovljena fiskulturna sala, a u 2016-oj je urađeno grijanje u područnoj školi” – nastavlja Burnić.

Načelnik općine Halitović i Ministar Burnić su obišli JKP 10 Juli, JU Drugu osnovnu školu, a posjetili su i Zelene otoke , a cjelodnevna posjeta praćena je razgovorima o daljim projektima, koji će biti od velike pomoći za stvaranje povoljnijeg ambijenta za život u Bosanskoj Krupi i šire.

 

Izvor: Radio BK

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci