Zadnje dane 2018. godine organizovana je humanitarna akcija „Pred novogodišnje praznike“ za građane slabog zdravstvenog i imovinskog stanja, a koju su prije par godina pokrenuli tadašnja vijećnica, a današnja zastupnica u Skupštini USK-a Ifeta Kadić i vijećnik u OV Bosanska Krupa Samir Jašaragić zajedno sa Forumom mladih i Forumom žena.

Ovogodišnjoj akciji sa oduševljenjem su se priključili novi članovi OO SBB Bosanska Krupa Mirnes Hasanagić i Senad Eljazović, kao i drugi koji su na bilo kakav način učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.
Akcija je trajala petnaestak dana i ovaj tim entuzijasta je prikupio značajna sredstva, uglavnom vlastita, ali i jedan dio putem humanitarne korpe u tržnom centru Bellamionix u koju su humani građani darivali namirnice za podjelu. 

Ovaj vrijedni tim proteklih dana, dok je većina krajišnika zauzeta pripremama oko dočeke Nove godine, dijeli pakete širom naše, ali i drugih općina na USK sa namjerom da posjete najugroženije porodice i bar na trenutak im uljepšaju ove hladne dane toplim riječima i prigodnim novogodišnjim darovima. Zastupnica u Skupštini USK-a Ifeta Kadić ističe da su toplo primljeni svugdje, ne toliko zbog darova, koliko zbog saznanja građana da neko misli na njih i spreman je izdvojiti vremena i truda da ih posjeti kao i da porazgovara o njihovim problemima.

Svi skupa ističu potrebu da zajednica mora pružiti veću podršku udruženjima kao što su udruženja penzionera, Mimoza, Centar za socijalni rad, kao i svim drugim udruženjima i pojedincima koji su posebno osjetljiva grupa naše društvene zajednice, te se nadaju da će ovom akcijom skrenuti pažnju javnosti na probleme ugroženih građana u našoj okolini i potaći i druge da se ugledaju na njihov primjer i da se i sami priključe ovoj akciji, odnosno po mogućnosti da pokrenu i nove. 

Protekle sedmice su posjetili Udruženje žena oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa i uručili im prigodne pakete uz druženje i obaveznu „najbolju kafu u gradu“. Nakon toga akciju su nastavili posjetom i uručenjem dječijih paketića djeci u Domu za nezbrinutu djecu, izmamivši najslađe osmijehe na svijetu. Također su posjetili Udruženje penzionera Bosanska Krupa, i ostale planirane ustanove i građane na području Općine Bosanska Krupa i šire, što imate priliku vidjeti i u našoj galeriji.

KOMENTARI:
Loading...