16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

KRUPA KABINE: Svijetli primjer metalske indrustrije u našoj zemlji

Kompaniji „Krupa kabine“ u Bosanskoj Krupi koja zapošljava više od dvije stotine i pedeset radnika a skoro sve svoje proizvode plasira na europsko tržište, dodijeljen je danas certifikat integrisanog sistema upravljanja, ISO 9001 – 2015 za sistem upravljanja, ISO 14000 za zaštitu okoliša i OHSAS 18001 sistem upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu.

Certifikat integrisanog sistema upravljanja, kruna je dugogodišnjeg rada svih uposlenih u poduzeću „Krupa kabine“, kazao je na početku prigodne ceremonije okupljenim gostima i poslovnim partnerima generalni direktor Dženan Džafić, kojem je ovaj certifikat uručio Muamer Peljto, regionalni menadžer certifikacijske kuće „TUVadria“ (Tif Adria).

Kompaniju „Krupa kabine“ u Bosanskoj Krupi Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BIH nazvao je svijetlim primjerom metalskog sektora u BIH.

U pogonima „Krupa kabina“ prošle godine je proizvedeno više od 13.000 kabina za privredna i poljoprivredna vozila, a direktor Džafić je za narednu poslovnu godinu najavio povećanje obima proizvodnje čime bi trebali proizvesti više od 14.000 proizvoda.

Dva najveća kupca „Caterplilar“ i „Liberdua“ kojima isporučuju proizvode širom Europe, najavili su povećanje proizvodnje od 10 do 15 posto zbog čega se nadaju da će u novoj godini ostvariti zacrtane ciljeve.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci