Bosanskokrupsku rođendansku zabavu, na gradskom trgu Alija Izetbegović, kako dolikuje dvadeset četiri godine slobode, završili su Krupljanin Adis Lizalo i bh.grupa Divanhana.

Punom trgu Alije Izetbegovića obratio su se načelnik općine Bosanska Krupa, s puno emocija i sjete na tu ’95 godinu kad se s jarbola na starom gradu zaviorila zastava u obliku slobode. Domaćinski i kratko je pozdravio prisutne i poželio im sretan dan općine, dan slobode.

I Husein Ramić, ratni komandant, je podsjetio na sve poginule borce koji su svoje živote dali za našu slobodu. Kazao je da Krupa nije oslobođena samo 17. septembra. Oslobođenje Krupe otpočelo je 23.maja kada je oslobođen mostobran Kobiljnjak, potom 4.jula oslobođeno zaleđe Bosanske Otoke, zatim 11.jula završena bitka svih bitaka 511.slavne, Ćojluk. Sve je to prethodilo da 17. septembar , podizanjem 20 metara duge zastave sa šest zlatnih ljiljana na tvrđavu Stari grad, označi slobodu kakvu su Krupljani čekali puna 1244 dana.

Kao feniks iz pepela i ruševina, izdigao se predivan grad, koji su Krupljani i Krupljanke uspjeli obnoviti i vratiti mu se sa svim svojim srcem i dušom, kazao je u svom obraćanju Ermin Zulić, ministar boraca i RVI USK.

Nakon obraćanja, oficijelni dio programa je završio, a za odličnu zabavu se pobrinuo Adis Lizalo, kojemu je, kako kaže, velika čast da na Dan općine, pjeva za svoje krupljanje.

”Mnogo mi znači što danas pjevam za svoje Krupljane i zahvaljujem se organizacionom odboru što su me pozvali da budem dio Septembarskih dana slobode. Nadam se da ćemo se večeras dobro zabaviti i da ćemo moji momci i ja opravdati ovaj poziv i napraviti dobru zabavu” – riječi su Adisa Lizala.

”Ovdje smo da obilježimo Septembarske dane slobode. Prvi put sam u Bosanskoj Krupi sa Divanhanom i predivno je. Već se dosta ljudi skupilo tu i sigurna sam da će večeras biti odlična noć za sve” – kazala je Šejla Grgić, pjevačica Divanhane

Kao slag na tortu, Divanhana je svojim odličnim pjesmama uvela Krupljane u posljednje sate rođendanskog dana i pjesmom koja ‘liječi dušu’ poželjela Krupi još jednu godinu slobode i dičnosti, bas kako su je sanjali svi oni koji više nisu s nama. Vatrometom su još jednom ispraćeni kasni sati rođendanske zabave, koja je i ovaj put trajala do kasno u noć.

Elma V./Radio BK

KOMENTARI:
Loading...