U organizaciji Kluba ekstremnih sportova Urban-X, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, 29. juna (subota) bit će održana prva Ljetna biciklijada, manifestacija za sve ljubitelje brdskog biciklizma.

 

Okupljanje učesnika je od 9:00 do 9:30 na Trgu Alije Izetbegovića. Vozi se relacijom Bosanska Krupa – Vranjska – Čardak – Gornja Suvaja – Mali Radić – Izletište Šujnovac. Ukupna dužina rute je 32 km, od čega je 17 km makadam i 15 km asfalt.

Ruta kojom vozimo je poprilično zahtjevna i zbog toga se ne preporučuje za cestovna bicikla i za bicikliste bez fizičke spreme. Obavezna je zaštitna oprema, rezervna guma, voda, i naravno poštivanje pravila organizatora s kojima će učesnici biti upoznati“, poručuju iz Kluba Urban-X.

Za učešće na prvoj Ljetnoj biciklijadi već su se prijavile desetine sportista kako iz Bosanske Krupe, tako i Cazina, Bihaća, Bužima, Velike Kladuše. Za sve njih će po završetku manifestacije na izletištu Šujnovac biti obezbjeđen ručak i osvježenje.

Mi iza sebe imamo bezbroj manifestacija, biciklijada. Većina njih se do sada održavala u proljeće ili u okviru „Septembarskih dana slobode“, a evo sada smo se odlučili da jedan događaj, malo ozbiljniji i masovniji organizujemo u toplijem periodu. Ono što je interesantno za ovaj događaj jeste što se poklapa sa „Čorbarijadom“ u Šujnovcu gdje je zapravo naš cilj. Tu ćemo se pridružiti građanima, gostima, odmarati i uživati u malo drugačijoj, potpuno opuštajućoj atmosferi“, dodaju organizatori.

Svi oni koji se nisu prijavili za učešće, a imaju namjeru, to mogu učiniti sve do 26. juna (srijeda) putem linka na društvenoj mreži Facebook.

Link : https://www.facebook.com/events/2369914689999004/

KOMENTARI:
Loading...