Klub borilačkih sportova Jezerski iz istoimene mjesne zajednice, iako tek nešto malo stariji od godinu dana zapaženo korača u svijetu tekvandoa i postaje prepoznatljivo sportsko ime na našem području. Na državnom prvenstvu koje je održano 8.juna 2019.godine na Palama u Bosni i Hercegovini, od šest takmičara koji su išli na ovo takmičenje, donijeli su jedanaest medalja.

Koliko se klubova može zaista pohvaliti da su u godinu dana osvojili toliko medalja koliko i ovaj mladi klub, da su dobili povjerenje i organizaciju kantonalnog prvenstva te da su u samo godinu dana postojanja doveli državne prvake u našu općinu. Pored klubova koji su doveli preko trideset takmičara, skoro svih šest borkinja i boraca iz KBS „Jezerski“ oko vrata su se vratili s po dvije medalje.

„Bilo je dvadeset pet klubova iz BIH , ali klubova koji su dovodili i po 40 takmičara. Međutim mi smo se visoko plasirali na 12 mjesto i prezadovoljni smo zbog toga. Zahvaljujem se i našem treneru Beći koji je odradio vrhunski posao ” – kazala je Mirta Jusić, predsjednica ovog kluba.

Rad, talenat i predanost krasi ove ljude koji rade za ovaj klub, koji su tu kao uprava, treneri, a ono što ih najviše krasi jesu djeca, koja požrtvovano, srčano i predano treniraju ovaj sport i osvajaju medalje na svakom takmičenju na koje odu.

Na zadnjem takmičenju sam osvojio dva treća mjesta. Zadovoljan sam jer je to veliko takmičenje , ipak je to državno!” – kazao je Edi Jusić.

”Ja sam osvojila zlatu i bronzu. Zadovoljna sam jer je bilo mnogo takmičenja” – kazala je Suejla Jusić.

Podršku za ovo takmičenje dobili su od načelnika općine Armina Halitovića, a kao i obično, najbolji i najvjerniji sponzori su roditelji.

 

RadioBK

KOMENTARI:
Loading...