U Bosanskoj Krupi je u nedjelju,u sali Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ održano deveto kantonalno takmičenje u tekvandou za takmičare do 17 godina. Domaćin takmičenja je bio Klub borilačkih sportova“ Jezerski“ iz Jezerskog i možemo reći i kao sportski kuriozitet, jer ovaj klub bilježi tek nepunu godinu rada,ali godinu obilježenu učešćem na brojnim turnirima u zemlji i van nje i ne samo učešćem ,već i osvojenim brojnim medaljama.

Tekvando savez USK-a i Sportski savez USK su za to odlučili ove godine domaćinstvo ovog takmičenja dati Jezeranima, a nije izostala ni podrška Sportskog saveza općine, općinskog načelnika Armina Halitovića i brojnih poduzeća iz Bužima ,Jezerskog i Bosanske Krupe.

Nedjeljno takmičenje je organizirano u sali Mješovite srednje škole „Safet Krupie,a na takmičenju je učešće uzelo oko stotinu takmičara iz svih općina USK. Svečanom početku kantonalnog takmičenja prisustvovao je Emir Dautović predsjednik Sportskog saveza USK-a,rukovodstvo tekvando saveza USK-a ,općinski načelnik Armin Halitović ,te brojni sportski radnici.

Tu je bila i folkloma grupa KUD „Jezerski” koja je pozdravila takmičare i goste. Emir Dautović je ispred Sportskog saveza USK-a kazao da je bio siguran da će se ovo takmičenje održati na visokom nivou i pored veoma male sale za ovu vrstu takmičenjaja kako je rekao, rukovostvo KBS” Jezerski” čine vrijedne i sposobne žene kojima se može povjeriti organizacija i takmičenja višeg ranga takmičenja.

On je naglasio koliko je važno mlade ljude okrenuti sportu,osobito u kategoriji svih borilačkih sportova, kako bi stekli sportske vještine,ali izgradili svoju ličnost.Naglasio je da je čuo za aktualizaciju teme sportske dvorane u Bosanskoj Krupi,te je rekao da će i taj,kao i svi sportski projekti, imati punu podršku saveza.

Predsjednica uprave KBS” Jezerskiu Elvira Mehić se zahvalila na povjerenju koje im je ukazano dodjelom organizacije,te se zahvalila svima koji su im u svemu tome pružili organizacionu,finasijsku pa i moralnu podršku da ugoste takmičare, trenere, sudije i naravno roditelje djece koja se takmiče.Ona je naglasila da je tekvando izuzetno skup sport,te da su najveći teret do sada u jednogodišnjem radu iznijeli roditelji, uz podršku Općine i općinskog načelnika,kao i vlasnika poduzeća,a ovom prilikom se posebno zahvalila Sportskom savezu općine Bosanska Krupa koji je iz svog budžeta obezbijedio pehare,medalje i diplome za sve učesnike i za sve one koji su zabilježili neko od prva tri mjesta u brojnim kategorijama.

I naravno privatnicima. Zahvalila se i Huseinu Muzaferoviću – Uči koji je i započeo priču oko tekvandoa u OŠ „Jezerski” preko školskih sekcija ,koji je probudio želju i ljubav za bavljenje ovim sportom kod učenika i učenica,te stvorio dobar temelj da KBS” Jezerski” u prvoj godini zabilježi izvrsne,pa za mnoge,malo i nevjerovatno dobre rezultate.

Istakla je, da još bolje rezultate očekuju u budućnosti, te da ovaj klub sada ima angažiranog profesionalnog trenera iz Cazina i mnogo ozbiljnije pripreme, te se zahvalila svim roditeljima koji su jedan od najvažnih zamajaca u svijetloj budućnosti ovog kluba,kako je rekla, po predviđanju mnogih koji su imali priliku vidjeti kapacitet, talent i volju jezerskih tekvandoista. Na kraju nedjelje, poslije takmičenja u formama i borbama takmičari iz Jezerskog su osvojili ukupno 27 medalja.

Šest je bilo zlatnog sjaja, šest srebrenog,a petnaest bronzanih medalja je okačeno na prsa Jezerana. Ispred kluba se takmičilo 27 takmičara, a smo njih sedam je ostalo bez medalje ovaj put. Kažu, do slijedećeg takmičenja, jer su svi naglasili da će još raditi, jer žele i oni biti na pobjedničkom postolju. Prilika je da istaknemo njihova imena,rnedu njima je i 21 osvajač medalje,a u klubu su htjeli da se uspjeh u Bosanskoj Krupi istakne kao njihov ekipni uspjeh.To su: Suejla Jusić ,Sureja Mehić ,Esma Mehić,Amilaa Topalović,Ersin Selimagić ,Nadina Nesimović,Irnan Nesimović ,Ahmed Nesimović, Dzemal Mahmić , Omer Duraković, Hadis Kanurić ,Merjem Nesimović Hana Nesimović ,Ajdin Begić ,Almedin Begić ,Abdullah Harcević ,Vildana Musić ,Edi Jusić ,Leo Jusić ,Lamija Mehić ,Najda Mahmić ,Emana Mahmić ,Ilvana Velić ,Remzija Velić ,Faris Velić ,Enis Begić i Amer Mehić.

Za kraj smo ostavili riječi sekretara Tekvado saveza Unsko-sanskog kantona Rame Ćehajića koji je,ocjenjujući organizaciju takmičenja u Bosanskoj Krupi izvrsnom ocjenom,naglasio i onu drugu,ne samo takmičarsku i sportsku vrijednost borilačkih sportova,odnosno ulogu tih sportova u jačanju ličnosti,karaktera,čvrstine i samostalnosti svakog mladog čovjeka ,toliko potrebnog u sadašnjem društvenom trenutku.Zbog toga je dodatno pohvalio KBS”Jezerski”, jer je to i bila osnova zbog koje su krenuli u takmičenja,u osnivanje kluba i naravno, u animaciju mladih ljudi da se uključe u ovaj sport.

Dževada Štancl/Radio BK

KOMENTARI:
Loading...