U Bihaću je proteklog vikenda održan 20.Internacionalni Kickboxing kup 2019., na kojem su po prvi put učestvovali i članovi KBS ”Jezerski” iz Jezerskog. Inače ovaj sportski kolektiv se uglavnom takmiči u tekvandou, međutim predanost borilačkim sportovima, fleksibilnost trenera i uprave ali i djece te predan rad svih zajedno ponukao ih je da se okušaju i u kickboxu.

Takmičenje u kikboksu je organizirano u dvorani Luke u Bihaću, a organizator takmičenja je Federalni kickboxing savez BiH te Kickboxing centar Bihać. Preko 158 takmičara uzelo je učešće na ovom međunarodnom takmičenju, gdje se predstavilo i dvoje takmičara iz KBS Jezerski. Sureja Mehić je osvojila 3.mjesto dok je  Edi Jusić osvojio 2.mjesto u borbama, čime su pokazali da se mogu nositi i s mnogo iskusnijim takmičarima.

”Naša djeca su inače više fokusirana na tekvando, međutim kako imamo izvrsnog trenera Beću Durdžića, koji radi i kikboks, odlučio je da našu djecu povede kao goste svog kluba iz KBS ”Tigar” Cazina na kup kickboxinga. Mi kao klub planiramo raditi kombinaciju tekvando-a i Kickboxing-a, jer imamo potencijala da se i u toj vrsti borilačkog sporta okušamo” – kazala je predsjednica KBS ‘Jezerski’ Mirta Jusić.

Dvadeset sedam klubova iz tri država predstavili su se na ovom kupu, koji već uživa dignitet jednog od najjačih kickboxing takmičenja u BiH.

E.V

KOMENTARI:
Loading...