Dana 12.04.2015.g. u Rijeci (RH) održan je 12-ti po redu „TAD Cup“ u karate-u. Ovo veoma jako takmičenje okupilo je ukupno 762 natjecatelja iz 59 klubova iz 5 zemalja!

Na takmičenju su nastupili i karataši Feniksa ali ovaj puta drugi put nastupajući pod grbom „Reprezentacije USK-BiH“ zajedno sa drugim takmičarima sa područja cijelog USK. Koliko je turnir bio jak govori činjenica da je Reprezentacija Italije na ovaj karate Kup dovela preko 300 natjecatelja.

Karataši Feniksa su i i ovaj put bili odlični. Naša Begić Iman je nastupila u četiri kategorije. Osvojila je zlatnu medalju  u  kategoriji ml. kadetkinje 12-13 godina (-55), te još dvije medalje i to zlatnu i srebrenu uzevši učešće u ekipnom takmičenju u kategoriji mlađe kadetkinje (12-13 godina), te kadetkinje (14-15 godina). Šabić Džejlan je u kategoriji U-21 ml. seniori 18-20 godina (-67 kg.) zauzeo drugo mjesto. Ekipa ml. kadeta (12-13 g.) u kojima je bilo karataša Feniksa je bila 1.mjesto

U Ukupnom poretku 59 Klubova Karate Reprezentacija USK je bila III mjesto (poslije Reprezentacije Italije i domaćina Rijeke).

Čestitke djeci na pokazanom vrhunskom znanju, trenerima koji su ih pripremali za takmičenja, ali i hvala roditeljima bez kojih odlazak na ovaj turnir ne bi bio moguć !

KOMENTARI:
Loading...