Splitski karate klubovi Jadran i Sokol proteklog vikenda 29.marta 2015.godine bili su tehnički organizatori međunarodnog karate turnira “Kup Jadrana 2015”.

Turnir je održan u gradskoj Velikoj dvorani športskog centra Gripe u Splitu, s početkom u 10 sati. Turnir je okupio preko 800 takmičara iz regije, a i ovaj puta su učešće uzeli i karataši iz KK Feniks, koji su nastupali pod grbom BiH i USK, kao reprezentativci BiH i po prvi puta reprezentativci reprezentacije Unsko-sanskog kantona.

Begić Iman je nastupajući za karate reprezentaciju BiH u borbama djeca 13 godina osvojila prvo mjesto, dok su Šabić Džejlan i Grošić Emsud u borbama osvojili treće mjesto. Ovim se po ko zna koji put dokazuje činjenica da se u Feniksu radi ozbiljno, te da od svog osnivanja ovaj klub ima reprezentativne takmičare koji predstavljaju Bosansku Krupu i BiH kako u regionu tako i u svijetu.

Čestitke Iman, Džejlanu i Braci koji su rezultate ostvarili upornim radom i vježbom a pod budnim okom glavnog trenera Muje Begića.

Komentari: