– Policijska stanica Bosanska Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

01.04. u 07,30 sati Ljusina na putu M-14 saobraćajna nesreća-slijetanje putničkog motorna vozila s kolovoza.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 19,45 sati Bos.Otoka ul.Otočkog bataljona na putu M-14 saobraćajna nesreća -udar putničkog motornog vozila u betonski ivičnjak i prevtranje na lijevi bok.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala intervenicija i dojava o požaru 01.04. 21,14 sati Mahmić Selo požar niskog rastinja.Požar ugašen u 23,15 sati. 02.04. u 12,40 sati Pazadžik požar dimnjaka.Požar ugašen u 13,45 sati.U 13,40 sati Ćorkovača požar šume .Požar ugašen u 17,30 sati.U 16,45 sati Ivanjska požar šume i niskog raslinja.Požar ugašen u 19,00 sati.U 19,20 sati Jasenica požar niskog raslinja.Požar ugašen u 21,00 sati.U 21,00 sati Jasenica požar drvenih bandera od dalekovoda.Požar ugašen u 23,05 sati.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 3 8 pacijenata za Kantonalnu bolnicu “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno 1 7 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas prekid u isporuci vode od 07,30 do 15,00 sati u ul.Dana nezavisnosti. Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 60,8 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 61 cm (NV).

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

KOMENTARI:
Loading...