– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 21.10. u 13.00 sati desila se saobraćajna nezgoda na putu M14 mjesto Stegarić od strane 1 vozila, uviđaj izvršen, neprilagođena brzina kretanja vozila i stanja na kolovozu, udar u Ugostiteljski objekat Stegarić, materijalna šteta, prekršajni nalog na vozača.

Dana, 21.10. u 17.25. sati desilo se narušavanje javnog treda i mira od strane 1 lica na Trgu.Alije Izetbegovića naročito drsko ponašanje, lice lišeno slobode, uručen mu prekršajni nalog.

Dana, 21.10. u 18.00 sati saobraćajna nezgoda na putu R 402 mjesto Krivodol od strane 1 vozila, neprilagođena brzina kretanja vozila i stanja na kolovozu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 21.10. u 23.25 sati saobraćajna nezgoda na putu R 402 mjesto Pištaline, 1 vozilo, udar na udarnu rupu na kolovozu, vozilo oštećeno, prekršajna prijava protiv Direkcije za ceste USK.

Dana, 21.10. u 03.25 sati saobraćajna nezgoda na putu R 402 mjesto Pištaline, 1 vozilo, udar na udarnu rupu na kolovozu, vozilo oštećeno, prekršajna prijava protiv Direkcije za ceste USK.

Dana, 22.10. u 19.44 sati krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane 1 lica u Ul. Sokak u objektu Kasino, uzvršen uviđaj, lice pronađeno po kompletiranju predmeta slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu protiv 1 lica.

Dana, 23.10. u 15.50 sati narušavanje javnog reda i mira u naselju Pučenik od strane 2 lica, naročito drsko ponašanje, 1 lice lišeno slobode, po kompletiranju predmeta protiv istih bit će poduzete zakomom predviđene mjere.

Dana, 23.10. u 22.05 sati saobraćajna nezgoda na putu M14 Otočka polja, 1 putničko vozilo, izvršen uviđaj, neprilagođena brzina kretanja vozila i stanja na kolovozu, udar u privatnu ogradu, materijalna šteta, prekršajni nalog na vozača.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 145 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 18 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci vode od 07.30 -15.00 sati u Ul. 1.BKB, zbog radova na mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid od 09.00 do 16.00 sati u naseljima: Mandam Varmazi, Donja i Gornja Bukovska, a po pola sata u periodu od 09.00 – 09.30 G. Ljusina,Ljusina škola, Pilana Ljusina, D.Ljusina, Bešići, i od 15.30 do 16.00 sati Vrletnica, Redak, Hasanagića selo i Ćevanuše, zbog radova na mreži.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 94,7 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 72 cm (NV).

KOMENTARI:
Loading...