– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

08.04. u 15,30 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne, saobraćajna nesreća sudar dva putnička motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na jedno lice. 09.04. u 14,15 sati Bos.Krupa ul.Sokak narušavanje javnog reda i mira držanjem bez nadzora ili zaštite životinje od strane jednog lica. Prekršajni nalog na jedno lice.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 128 pacijenata. Za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno 9 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 03,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške,511 Slavne,Lamele,Bosanska,Mirsada Crnkića,Podgrmečka i 5 Korpusa.Radovi na vodovodnoj mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 64,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 55 cm (NV).

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

KOMENTARI:
Loading...