– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

03.03. u 12,30 sati Bos.Krupa SŠC Safet Krupić krivično djelo – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 1 lica.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 12,15 sati ul.Unska parking prostor Krupa Kabine, saobraćajna nezgoda – vozač vožnjom unatrag vozilom udario u drugo parkirano vozilo. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

04.03. u 00,45 sati Bos.Krupa ul.Tećija narušavanje javnog reda i mira – puštanjem preglasne muzike u stanu.Lice lišeno slobode,alkotestirano i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.

05.03. u 08,40 sati Bos.Krupa ul.511 Slavna krivično djelo – lakše tjelesne povrede. Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala intervenicija i dojava o požaru dana 04.03. u 18,40 sati požar niskog raslinja Arapuša.Požar ugašen u 21,40 sati. U 18,40 sati požar niskog raslinja Vranjska.Požar ugašen u 21,00 sati.U 22,52 sati požar niskog raslinja i šuma Mahmić selo Trkačica.Požar ugašen u 01,30 sati.05.03. u 00,30 sati požar niskog raslinja Vranjska.Požar ugašen u 01,45 sati

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 4 pacijenata za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške,Podgrmečka u dijelu 511 Slavne.Radovi na mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 62,4 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 1 4 7 cm (NV).

Komentari: