– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 25.10. u 06.35 sati desilo se krivično djelo u naselju Veliki Badić od strane NN lica ili više njih , oštećenje tuđe stvari , po kompletiranju predmeta izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv NN lica ili više njih bit će upućeno u Kantonalnom tužilaštvu USK.

Dana, 25.10. u 07.40 sati saobraćajna nezgoda na putu M14 mjesto Stegarić od strane 1 vozača zbog neprilagođene brzine kretanja vozila uslovima i stanju na putu, prekršajni nalog uručen vozaču vozila.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 20 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci vode od 08.00 -16.00 sati u naseljima Mehića Ploča i Meniću, zbog radova na mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15 C , vlažnost zraka 84,5 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 60 cm (NV).

KOMENTARI:
Loading...