– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 18.10. u 07.40 sati desila se saobraćajna nezgoda u Bosanskoj Otoci na putu M14 Ćevanuše sudar 2 putnička vozila, 4 lica zadobila teže tjelesne povrede, 2 lica zadobila lakše tjelsene povrede, materijalna šteta, uviđaj izvršen slijedi izvještaj u Kantonalno tužilaštvo protiv 1 lica.

Dana, 18.10. u 08.00 sati saobraćajna nezgoda na putu M14 Podvran udar putničkog vozila u zaštitnu ogradu na putu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 18.10. u 12.05 sati saobraćajna nezgoda na putu M14 Crno jezero udar putničkog vozila u zaštitnu ogradu na putu, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 29 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 12 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci vode od 07.00 -15.00 sati u Ul. 1.BKB, 101.Muslimanske i Badićke , zbog radova na mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas je planiran prekid u isporuci električne energije u periodu od 10.00 – 12. 00sati zbog radova na mreži dalekovoda Perna, a što obušvata slijedeća naselja: Perna, Pištaline, Oraščani,Baltići Mašinovići, Begići, Šušilovići, Kosa, G.Ramići, Jezerski, Kubeti, Vučkovac, Velići, Trnovac, Djelovi, Muzaferovići i Mehića Ploča.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 93,4 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 59 cm (NV).

KOMENTARI:
Loading...