– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Bos.Otoka ul.Otočkih heroja krivično djelo-neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i predato sektoru krim.policije MUP USKa.U 09,30 sati Bos.Krupa ul.503 Slavne narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica na štetu drugog lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala intervenicije i dojave o požaru u 13,20 sati Pučenik požar šume i niskog raslinja.Požar ugašen u 15,00 sati.U 16,45 sati Ivanjska požar niskog raslinja oko 20ha.Požar ugašen u 19,15 sati.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 37 pacijenata za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.503 Slavne Radovi na vodovodnoj mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.¸

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 70,8 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 53 cm (NV).

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

KOMENTARI:
Loading...