– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

03.10. u 12.20 sati u Bosasnkoj Krupi u Ul.511 desilo se krivično djelo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 1 lica, lice lišeno slobode i zadržano na daljoj obradi.

03.10. u 15.05 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u MZ Mahmić selo od strane 2 lica naročito drskim ponašanjem, prekršajni nalog na 2 lica.

– Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 30 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas nastavak planiranog prekida u isporuci vode u vremenskom periodu od 07.30 do 15. 00 sati u Ul. Dana nezavisnosti zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži.

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 9,6 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 57 cm (NV).

KOMENTARI:
Loading...