– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom zabilježili slijedeće:

U 22,50 sati Bos.Krupa na putu M-14 Podvran, saobraćajna nesreća – slijetanje putničkog motornog vozila s kolovoza. 5 lica zadobilo lakše tjelsene povrede. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Nakon kompletiranja predmeta prekšajni nalog na 1 lice.

– Vatrogasna jedinica  izvještava da je imala tehničku intervenciju sinoć u 22,50 sati, na putu M-14 Podvran

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 41 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu je rođena jedna ženska beba

– JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08:30 do 11:00 sati prekid u isporuci vode u naselju Tećija. Sanacija na vodovodnoj mreži

– Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

– Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 75,5% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 53 cm (NV).

KOMENTARI:
Loading...