Sinoć je u Bosanskoj Krupi održan 22. izbor najboljeg sportiste općine Bosanska Krupa  za 2018.godinu. U punoj sali Doma kulture, među zvanicama, sportistima i sportskim radnicima, roditeljima i ostalim građanima Bosasnke Krupe, preko stotinu najzaslužnijih i najvrijednijih sportista, trenera i sportskih radnika u svim kategorijama, dobilo je nagrade i priznanja te tako obilježili prošlu sportku godinu.

Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, pokrovitelj manifestacije Izbora sportiste 2018.otvorio je manifestaciju te uručio prizanje i nagradu sportisti godine za 2018.godinu. Nakon sumiranih rezultata i uspjeha za prošlu godinu, ovogodišnja sportistkinja
godine je Iman Begić, članica karate kluba ”Feniks” iz Bosanske Krupe.

”Mnogo mi znači ovo priznanje, jer sav moj trud koji sam uložila vidim da nije dzaba. I trudiću se da i u narednoj godini budem još bolja i da nikoga ne razočaram. Bilo je mnogo rezultata u 2018.godini, teško ih je izdvajati” – kazala nam je Iman Begić, sportiskinja godine za 2018.godinu, koja se poslije uručenja priznanja i pehara zahvalila svima, a posebno svojim roditeljima te poručila da nikad ne treba odustajati i da je sve moguće kad se radi i trudi.

Najbolji u  kategoriji osnovnih je Bešić Tarik, dok je najupješnija učenica  Adela Dumpor, oboje učenici Druge osnovne škole Bos. Krupa.
Najuspješniji učenik u kategoriji srednjih škola je Omer Hadžić učenik MSŠ „Safet Krupić“ a najuspješnija je Meliha Skenderović, učenica Opće gimnaztije Bosasnska Krupa. Ekipno je najuspješnija Druga osnovna škola Bosanska Krupa a u kategoriji srednjih škola najuspješnija je MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa.

Pojedinačno najuspješniji pedagog osnovnih škola je profesor Hajdarević Sejad, pedagog tjelesnog odgoja u  Osnovnoj školi Jezerski dok je Silvana Milojević Sarađan, profesorica MSŠ ”Safet Krupić”,najuspješniji pedagog u kategoriji srednih škola.

Specijalna priznanja za razvoj sporta, kao i pojedinačnih sportova u Bosanskoj Krupi, dobili su Bešić Dedo, Harbaš Asija, Veladžić ,Ramić Faris, Jusić Adna, Pašalić Amar, Senad Kabiljagić i Memić Ajla.

GNK „Bratstvo 1918“   je dobitnik posebnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za jubilej 100 godina postojanja i rada, a plesna formacija „Queen“  Sportsko-plesnog kluba „Hypnotic“ u sastavu: Sefić Sara, Kadić Nejla, Ezić Tija, Jašaragić Ema i Halkić Belma je dobitnik specijalnog priznanja Sportskog saveza općine Bosanska Krupa za uspjehe u sportskom plesu i doprinos u razvoju sporta općine Bosanska Krupa.

Posthumno su dobili priznanja Šertović Jusuf, Hasić Fehim, Šahinović Ervin i Šarić Suad- Putak, a zahvalnice su dobili i sponzori koji su pomagali sport u protekloj godini, kao i institucije našeg grada koje su na neki način doprinjele razvoju sporta naše općine.

U kategoriji sporta za osobe sa invaliditetom najbolji sportista je Amir Hasić,  najbolji trener    je Izet Redžić, najbolji sportski radnik je Sead Ezić, a  najbolja ekipa je ekipa boćara u sastavu:Ramiz Gerdijanović, Hasan Kovačević i Izet Redžić.

Najbolji i najuspješniji trener u 2018. godini je Krupić Ajdin,  trener karate kluba Feniks, a najbolji i najuspješniji sportski radnik u 2018. g. Je Ćoralić Mirela, trener plesa u Sportsko-plesnom klubu “Hypnotic” Bosanska Krupa.


Najbolja   sportska organizacija – klub  muške ekipe u 2018. godini je KK „Feniks“ Bosanska Krupa a najbolja  ženska  sportska organizacija za 2018. godini je ŽNK „Željezničar 2011“ Bosanska Krupa.

Najbolji sportista-  pionir općine Bosanska Krupa je Grošić Emsud iz KBES „5.11-BK” dok je najbolja sportašica- pionirka Mesić Adnana – KK “Feniks“. Najbolji sportista općine-kadet  je Veladžić Senaid iz  KK „Feniks“ a najbolja sportašica kadetkinja je  Topalović Amila iz KBS
„Jezerski“. Najbolji juniori su Halilović Amar i Begić Iman iz KK Feniks, dok su najbolji seniori Hasanović  Emir iz GNK „Bratstvo 1918“ Bos. Krupa i Bužimkić Rejhana  OK „Krušnica“  Bos. Krupa.

Tarik Halkić, predsjednik sportoskog saveza općine Bosanska Krupa čestitao je svim dobitnicima te izrazio zadovoljstvo radom sportskog saveza u protekloj godini: ”Mi smo vrlo zadovoljni ispred sportskog saveza. Mislim da puna sala Doma kulture u Bosanskoj Krupi najbolje pokazuje koliko je rada u protekloj godini i kakav je sport ovdje kod nas u Bosanskoj Krupi. Smatramo da moze svakako više i nadamo se boljim rezultatima u tekućoj godini!”

Bosanska Krupa je i domaćin kantonalne dodjele za sportistu godine, koja će se održati u Domu kulture, 23.januara sa početkom u 18h. Emir Dautović, predsjednik sportskog saveza USK je čestitao svim sinoćnjim pobjednicima te najavio kantonalni izbor.

”Što se tiče sporta i sportskih rezultata u USK, mogu kazati da smo mi zadovoljni. Na kantonalnom izboru, dvadeset i trećeg, ćemo prezentirati sve te rezultate građanima Bosanske Krupe ali i svima koji tu večer budu sa nama,. Moram također kazati da smo zadovoljni rezultatima generalno iz jednog prostog razloga, a to je stanje u družavi i sportu, gdje naši sportisti kreću od neke druge, treće ili četvrte kategorije, pa se borimo za napredak, tako da naši sportisti, kad donesu dobar rezultat, to je za nas vrhunski rezultat” – kazao je Dautović, koji se osvrnuo na mala ulaganja države u sport i način na koji se država odnosi prema sportu.

Sportsko plesni klub ‘Hypnotic’ se u zabavnom dijelu programa predstavio sa dvije tačke, a nastupili su još i Amin Dervišević i Nadija Harbaš.

KOMENTARI:
Loading...