Da Bosanska Krupa, Unsko-sanski kanton, ali i cijela Bosna i Hercegovina ima vrsne sportiste, a posebno karatiste ne treba ni spominjati. Prsa naših karatista, kao i prostorije naših klubova ukrašene su brojnim trofejima osvojenim na mnogim prvenstvima državnog, međunarodnog, evropskog i svjetskog karaktera.

Međutim, da li ste se upitali kako te evropske i svjetske medalje dolaze u naše male sredine, da li je potrebno samo marljivo raditi i uporno trenirati, brusiti svoje vještine? U kakvim to uslovima treniraju naša iznimno uspješna djeca? I napokon, da li ste se upitali kako je moguće da ti naši ambasadori uspijevaju tamo gdje njihove kolege koje se bave mnogo popularnijim i profitabilnijim sportovima ne mogu?

Naravno, za uspjeh na Evropskom ili svjetskom prvenstvu potrebno je dati sve od sebe kako bi se na tronu našla zastava tvoje domovine, ali potrebno je i nešto drugo. Naime, svaki uspjeh naših mladih karatista predstavlja ogroman finansijski teret za roditelje, klubove i lokalne sportske saveze. Takav je slučaj i mladog bosanskokrupskog karatiste Senaida Veladžića koji nas iz godine u godinu oduševljava svojim novim sportskim uspjesima. Senaid je rođen 8. januara 2004. godine. Karate trenira od svoje četvrte godine, osvajač je brojnih medalja sa međunarodnih i domaćih takmičenja. Na USK, pa može se reći i u BiH, u svojoj je kategoriji bez konkurencije. Nekoliko puta je proglašen Sportistom godine u Bosanskoj Krupi u dječijoj i kadetskoj konkurenciji. Tri puta dječiji prvak BiH, tri puta kadetski prvak BiH, juniorski viceprvak BiH, proglašen najuspješnijim kadetom USK, 7. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu… I povrh svega, Senaid je odličan učenik koji izvršava sve svoje obaveze.

Prije nekoliko dana Senaid je dobio poziv od Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine da kao reprezentativac nastupi na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Santijagu, prestonici dalekog Čilea, od 23. do 27. 10. 2019. godine. Međutim, Reprezentacija i država BiH, nažalost, ne snose troškove svojih takmičara, pa su takmičari, njihovi roditelji i klubovi prisiljeni da sami iznađu sredstva.

Da bi se Senaid Veladžić, naš najtrofejniji bosanskokrupski kadetski sportista, omjerio sa najboljima na svijetu u kategoriji kate kadeti, potreban je iznos u visini između 5 i 6 hiljada maraka.
Nažalost, to je iznos koji roditelji i klub ne mogu iznijeti sami. Iz tog razloga su se autori ovog teksta odlučili da na ovaj način pomognu i potaknu sve potencijalne donatore iz domovine i dijaspore koji su voljni da sponzoriraju ovog iznimno uspješnog bosanskokrupskog mladića. Svoje dobre namjere možete izraziti uplatom na račun kluba u
REIFFEISEN BANK BH,
broj žiro-računa: 1610350025000046
svrha uplate: donacija za Senaida Veladžića.
Za uplate iz inostranstva:
BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
ADRESS: ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO, BIH
IBAN CODE: BA391610350025000046
FULL BENEFICIARY NAME: UDRŽENJE KARATE KLUB FENIKS BOS
FULL BENEFICIARY ADDRESS: GIMNAZIJA 1

Sve detaljnije informacije možete dobiti od glavnog trenera KK FENIKS Muje Begića na broj telefona +387 63 793 205.


HVALA

KOMENTARI:
Loading...