Još jednu priliku da pokažu što umiju,što znaju i koliko su talentirane iskoristile su članice Dječjeg ansambla „Ja“ koji radi pri Centru za kulturu i kojim rukovodi maestro Salih Suljanović. Tri djevojčice iz ovog sastava, Nadija Harbaš,Lajla Beširević i Hana Bužimkić javile su je na jedan posebni poziv iz velikog projekta „I djeca znaju pjevati“ kojeg podržava kompanija „Telemach“,a vode ga direktor projekta Jasmin Mangai ,i ispred kompanije – Edina Kurić.

Ovoga puta, najviše uspjeha imala je Hana Bužimkić. Projekat je osmišljen da pruži priliku talentiranoj djeci iz većeg dijela Bosne i Hercegovine da se predstave kao mladi umjetnici koji su podareni vrhunskim vokalima ,ali i željom da predano rade i možda jednoga dana postanu cjenjeni muzičati u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Projekat zamišljen kao mali Eurosong svoju završnu priču imat će 18.decembra u Domu mladih u Skenderiji kada će se predstaviti 25 najboljih koji su odabrani na osam audicija koje su tokom oktobra održani u osam gradova BiH. Audicije su bile u Mostaru, Donjem Vakufu, Zenici,Bijeljini, Banjaluci, Tuli, Bihaću i Sarajevu. Sve su održane u Robotovim tržnim centrima.

Audicije su u svih osam gradova bile izuteno posjećene i bili su mali mini-festivali na kojima su svi koji su učestvovali dobili po malu nagradicu,a stručni žiri je odabrao najbolje mlade pjevače za završnu večer projekta u Sarajevu.

Jučer su voditelji ovog projekta objavili i 25 imena koji će pjevati na toj večeri,a sutra će svi izvođači,iz cijele BiH biti predstavljeni na posebnoj promociji koja će biti održana u Domu mladih na Skenderiji.

Među njima je i Hana Bužimkić iz Bosanske Krupe koja je mjesto u Sarajevu, na završnoj večeri izborila na audiciji u Bihaću kao najbolja po odluci žirija.

Hana je učestvovala na nekoliko festivala u Bosanskoj Krupi, Sarajevu i Bihaću, a osvajala je i najviša priznanja u drugim oblastima muzičkog stvaraštva,pa je tako i prvakinja u Federaciji u konkurenciji učenika osnovnih škola,u sviranju trube. Njena ljubav su zahtjevne pjesme Vane, Marije Šerifović,Maje Saar,a izvodi ih tako da publiku,pa i muzičke stručnjake, ostavlja bez daha.Učenica je Druge osnovne škole,pohađa nižu muzičku školu i članica je Dječjeg ansamla „Ja“ koji pod rukovodstvom Saliha Suljanovića djeluje pri Centru za kulturu i informisanje“.

Hana je sa svojim roditeljima na putu za Sarajevo gdje će sutra od organizatora saznati šta je sve to očekuje na velikoj večeri „I djeca znaju pjevati „ osamnaestog decembra.
Na putu joj nedostaju njene prijateljice iz ansamla „Ja“ koje su, uz nju, bile najbolje na audiciji na Bihaću ali nisu odabrane za završnu večer. Nada se, da će ,pošto organizator želi i dogodine nastaviti sa ovom manifestacijom, njene drugarice imati priliku već slijedeće godine, jer kako kažu –mi smo u ansamlu „Ja“ – tim !

Edina Kurić je kazala da je kompanija „Telemach“ uvijek uz najbolje projekte kakav je „I djeca znaju pjevati“ ,da je poznata po u ulaganju u IT industriju,u filmsku industriju,u lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini,a u ovom projektu da promoviraju nadarene mlade ljude, talente,kojima nažaost se posvećuje malo ili nikako pažnje.

Ono što znamo o završnoj večeri jeste da će specijalni žiri ocjenjivati 25 izvođača.Oni će birati najboljeg,ali bit će tu i televoting,ali i glasanje putem Radio-stanica u BiH koje budu odabrane za ovaj projekat.Brojne nagrade očekuju učesnike,a pobjednika i posebna velika nagrada.

Projekat,ukoliko ispuni očekivanja,ima priliku da nastavi svoju drugu priču već naredne godine.To žele i autori projekta i kompanija Telemach sa svojim partnerima.
A iz Bosanske Krupe, Hani poželimo uspjeh,dobar nastup,dobru zabavu i najbolje izdanje u nastupima !

Hana bit će dovoljno da budeš najbolja i otvoriš vrata za drugu talentiranu djecu BiH,ali naravno i nje drugarice iz Bosanske Krupe !

KOMENTARI:
Loading...