Protekle sedmice je u Bosanskom Novom odigran međunarodni turnir SLOBODA KUP 2017 na kojem je uzelo učešće 32 ekipe iz regije, a među njima i Feniks iz Bosanske Krupe generacija 2006,2007, 2008, 2009, 2010, 2011.

Feniks se odličlno prikazao, i ne samo pored dobre igre, nego i kao zdrav i uspješan kolektiv. Odigrali su dosta dobro, bilo je i prilika koje nisu iskoristili, ali sve u svemu trebamo biti zadovoljni postignutim, obzirom da je među našim FENIKSIMA veliki broj nogometaša početnika, i ovaj turnir je bio još jedno novo iskustvo u putu da se postane dobar nogometaš.

Generacija 2008 osvojila je visoko 2. mjesto, dok je generacija 2007. u veoma jakoj konkurenciji pored ekipa iz Banjaluke, Prijedora, Bihaća, Dubice, osvojila 4. mjesto. Iza Feniksa su ostale ekipe banjalučkog Borca, bihaćkog Jedinstva, Borca iz Dubice, prijedorskog Rudara.

Pored osvojenog pehara, Eman Redzic osvojio je i pojedinačnu nagradu za najboljeg strijelca, što je još jedna potvrda da se radi o najboljem igraču na našem kantonu a i šire.

Komentari: