“I djeca znaju pjevati”, u Domu mladih u Sarajevu, 25 finalista koji su izabrani na audicijama održanim u osam gradova u BiH, Tuzli, Bihaću, Zenici, Mostaru, Bijeljini, Donjem Vakufu, Sarajevu i Banja Luci.

Na finalnoj večeri novogodišnjeg sarajevskog koncerta “I djeca znaju pjevati” koji će se desiti 18. decembra u Skenderiji za pobjedu i odlazak u “Disneyland” borit će se Manuela Ševo, Elena Pavlović, Lejla Mlivo, Aida Bostan, Merjem Bašimanović, Amila Memić, Nejra Brka, Čejvan Kanita, Vedin Mustafić, Ibor Vantić Tanjić, Faris Parić, Medina Mešić, Miloš Samardžić, Jana Mrdić, Katarina Jeftić, Hana Bužimukić, Sara Vojić, Jovana Šobot, Iman Midžić, Ema Oputar, Ajdin Vranešić, Nejra Hamzić, Ana Marija Vasiljević, Uma Šabanović i Adi Vatrić.

Projekat zamišljen kao mali Eurosong svoju završnu priču imat će 18.decembra u Domu mladih u Skenderiji kada će se predstaviti 25 najboljih koji su odabrani na osam audicija koje su tokom oktobra održani u osam gradova BiH. Audicije su bile u Mostaru, Donjem Vakufu, Zenici,Bijeljini, Banjaluci, Tuli, Bihaću i Sarajevu. Sve su održane u Robotovim tržnim centrima.

Audicije su u svih osam gradova bile izuteno posjećene i bili su mali mini-festivali na kojima su svi koji su učestvovali dobili po malu nagradicu,a stručni žiri je odabrao najbolje mlade pjevače za završnu večer projekta u Sarajevu.
Među njima je i Hana Bužimkić iz Bosanske Krupe koja je mjesto u Sarajevu, na završnoj večeri izborila na audiciji u Bihaću kao najbolja po odluci žirija.
Hana je učestvovala na nekoliko festivala u Bosanskoj Krupi, Sarajevu i Bihaću, a osvajala je i najviša priznanja u drugim oblastima muzičkog stvaraštva,pa je tako i prvakinja u Federaciji u konkurenciji učenika osnovnih škola,u sviranju trube. Njena ljubav su zahtjevne pjesme Vane, Marije Šerifović,Maje Saar,a izvodi ih tako da publiku,pa i muzičke stručnjake, ostavlja bez daha.Učenica je Druge osnovne škole,pohađa nižu muzičku školu,prvakinja je Federacije u sviranju na trubi i članica je Dječjeg ansamla „Ja“ koji pod rukovodstvom Saliha Suljanovića djeluje pri Centru za kulturu i informisanje“.

Dvadestpet finalistica i finalista snimili su pjesme u profesionalnom studiju “Maximum Power” i prošli edukacije iz domena muzičkog usavršavanja kako bi na finalu zakazanom za 18. decembar pokazali svoj talenat – kazao je Jasmin Mangafić, organizator projekta “I djeca znaju pjevati” i direktor muzičkog studija “Maximum Power”.
Ispred kompanije Telemach, koja je partner projekta “I djeca znaju pjevati” obratila se prisutnima i Edina Kurić Zorlak, PR Telemach kompanije.

– Već pet godina, otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach ulaže u razvoj lokalne zajednice, IT sektor i edukaciju. Projekat “I djeca znaju pjevati” je projekat putem kojeg Telemach ulaže u budućnost naše zemlje, u naše najmlađe. Pobjednika će birati građani BiH putem televotinga kojeg će realizovati kompanija Telemach. Na svim dosadašnjim audicijama svakog učesnika Telemach je obradovao poklonom, a to ćemo učiniti i 18. decembra na finalnoj večeri.
Počelo je glasanje telefonom.Budite uz Hanu ! Ima broj 12. Ako već ne možete autobusom u Sarajevo da bodrite hanu,onda telefon u ruke….
Hana Bužimkić je dobila pjesmu Ariane Grande -Break Free i zvuči fantastično.kao i uvijek !
– Poziv na prvi dio broja (prije crtice i rednog broja – 096331000)
– Nakon što čujete ‘..pritisnite numeraciju..’ pritisnete redni broj 12 ..To je Hana Bužimkić!

Komentari: