17.2 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

Delegacija Udruženja „Reis Mehmed Džemaludin Čaušević“ kod reisa Huseina ef.Kavazovića

- Oglas-

Početkom augusta u Mjesnoj zajednici Arapuša poslije višegodišnje izgradnje i uređenja otvorena je Spomen kuća reisa Džemaludina ef.Čauševića. Tom priliko visoki gost ispred Islamske zajednice BiH bio je zamjenik reis ul uleme Husein ef Smajić. Svoje impresije je prenio reisu Kavazoviću i prenio želju članova udruženja da ih primi vrhovni vjerski poglavar u BiH i da mu prezentiraju projekat Spomen kuće i dalje planove vezane za ovaj objekat i samo djelo reisa Čauševića.

Reis Kavazović je u petak upriličio prijem za članove Udruženja „Reis Džemaludin ef Čaušević“ među kojima su bili Nijaz Tatarević, predsjednik Udruženja,Husnija Avdagić, predsjednik Skupštine udruženja, člnovi IO udruženja Asim Hadžić i Ibrahim i Džemaludin Čaušević i pisac knjige o reisu Čauševići Fikret Midžić. U razgovoru sa reisom prezentirali su sve što je do sada urađeno na ovom planu i iznijeli planove za buduće funkcionisanje objekta Spomen kuće u Arapuši te zamolili reisa Kavazovića da i on upotrebi svoj autoritet kako bi ovaj objekat što više služio svojoj svrsi.

Reis Kavazović je pohvalio kompletnu ideju, od osnivanja Udruženja pa do završetka izgradnje kuće. Rekao je daje to najbolji način da se ne zaboravi djelo jednog od najznačajnijih ljudi u islamskom svijetu na ovim prostorima. Obećana je dalja podrška projektu i podrška islamske zajednice svim aktivnostima Udruženja.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci