Nevladina udruga “Pozitiva” održala je u subotu u Zagrebu prvu programsko-izvještajnu skupštinu, a njoj su izmedju ostalih prisustvovali I članovi SDP-a BiH iz općinske organizacije u Bosanskoj Krupi na čelu sa predsjednikom Muhidinom dr.Šertovićem I podpredsjednikom Skupštine Unsko sanskog kantona I delegatom u Domu naroda F BiH Mladenom Lonićem. .Dolazak na ovu Skupštinu je rezultat izuzetno dobre suradnje OO SDP-a BIH Bosanska Kupa sa pojedinim osnovnim organizacijama SDP-a Hrvatske te suradnja sa istaknutim članovima Rankom Ostojićem , Ivom Josipovićem i Miroslavom Trninićem koji je naše gore list.

Nova građanska udruga “Pozitiva” je platforma za djelovanje na lijevoj političkoj sceni kako u Hrvatskoj tako I u zemljama regije. Na skupštini je predstavljen program “Pozitive”, iz koje poručuju da će se boriti za slobodu govora, ravnopravnost građana u svim područjima života, za sekularnu državu uz poštivanje vjerskih sloboda te za afirmaciju antifašizma kao civilizacijske tekovine suvremenog svijeta.
Osnovni moto “Pozitive je : Uradi svaki dan barem jednu dobru stvar za svoju okolinu” .

Na skupštinu nove udruge došlo je oko 200 izaslanika iz cijele Hrvatske, gosti iz Bosne I Hercegovine , Makedonije i Mađarske, a od poznatijih hrvatskih političara Skupštini “Pozitive” je prisustvavala Gordana Sobol, Goran Beus Richembergh, Nansi Tirelli, Ivo Josipović, a bili su i predstavnici Radničke fronte i Nove ljevice.

Udrugu je 30. Marta na inicijativu saborskog zastupnka Ranka Ostojića ,osnovalo 50 članova lijevog političkog svjetonazora. Danas imaju 200 članova i oko dvije hiljade prijatelja i simpatizera
.
“Želimo okupiti članove stranaka lijeve provenijencije u Hrvatskoj i ostvariti jaku suradnju s nevladinim sektorom ali sa svim snagama ljevice I ljevog centra u region. Nije nam namjera razbijati druge stranke niti preuzimati njihove uloge”, istaknuo je predsjednik udruge Ranko Ostojić, koji je idejni zaćetnik okupljanja lijevih snaga u Hrvatskoj.

Aktivnosti su im usmjerene na područje ljudskih prava, demokratske i političke kulture s ciljem podizanja kvalitete i promocije slobodnog društva, jednaku afirmaciju urbanih I ruralnih područja, međunarodne suradnje i prijateljstva Hrvatske i ostalih članica EU i zemalja regije koje još nisu članice i kojima u tome da postanu članice EU treba pomoći.”
“Pozitiva” ima budućnost bez obzira na to što se događa u strankama jer je ona nadstranačka organizacija “, rekao je Ostojić.

U kratkom razgovoru nakon završene Skupštine predsjednik OO SDP-a BIH Bosanska Krupa Muhidin dr. Šertović idelegat u Domu naroda F BiH Mladen Lonić su zahvalili Ranku Ostojiću I Mroslavu Trniniću na pozivu na ovu skupštinu gdje su mogli čuti mnogo novih ideja za jačanje ljevice na političkoj sceni kako na globalnom tako I na likalnom nivou i pozvali ih da u najskorije vrijeme budu gost OO SDP-a BiH u Bosanskoj Krupi.

Isti poziv upućen je I bivšem predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, danas predsjedniku stranke “Naprijed Hrvatska”, koji je već jednom bio u Bosanskoj Krupi. Novu zvaničnu posjetu najavio je za početak mjeseca jula kada bi sa članovima SDP-a BiH iz Bosanske Krupe i općinskim načelnikom trebao razgovarati o konkretnim oblicima suradnje .
PRESS OO SDP-a BiH
Bosanska Krupa

KOMENTARI:
Loading...