U povodu „Dana policije USK“ danas je delegacija MUP-a USK posjetila štićenike Socijalno pedagoške zajednice za djecu bez roditeljskog staranja u Bos. Krupi i mališane obradovala prigodnim poklonima.

Ovo je još jedna u nizu tradicionalnih aktivnosti koje se organizuju u povodu „Dana policije USK“, a današnja posjeta je protekla u veseloj atmosferi kako za domaćine tako i za policijske službenike koji su bili u delegaciji.

U delegaciji Policijske stanice Bosanska Krupa i MUP-a USK-a posjeti su bili predstavnici JU “Centar za socijalni rad” Bosanska Krupa. U domu su boravili najmlađi dok su stariji štićenici bili u školi. Ukupno njih 13 su vrlo dobri đaci, a većina se bavi i sportskim aktivnostima pored škole.

Prema riječima domaćina i predstacnika Centra za socijalni rad, ovi mališani su se pokazali kao odlični sportaši koji su uspjeli i biti u mladoj nogometnoj reprezentaciji BiH. Kao prikladne poklone mališani su dobili lopte.

Nastavak obiljažavanja “Dana policije USK-a” se nastavlja a iduća manifestacija koja se događa u našem gradu povodom ovog događaja je u nedjelju u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi gdje će se od 11 sati održati Svečana akademija.

Pozivamo porodice poginulih i umrlih pripadnika MUP USK-a, penzionisane pripadnike MUP USK-a i građane da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje 12. juna Dana policije USK-a.

 

KOMENTARI:
Loading...