Kraj kalendarske godine u Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi i ove godine je obilježen tradicionalnom novogodišnjom humanitarnom akcijom koju organizira Vijeće učenika  Prve osnovne škole, u suradnji sa Vijećem roditelja Prve osnovne škole.

Kroz ovu akciju,koju su nazvali Dani otvorenih vrata, oni svake godine, kao i ove, pozvali su sve građane općine Bosanska Krupa, a prvenstveno učenike i roditelje svoje škole  da zajedno sa njima naprave kolače, a potom zajedno sa njima budu i prodavači i kupci slatkiša. Ove godine nisu bili samo slatkiši. Sitnice koje su nekom višak, ponudili su učenici po niskim cijenama.Također danas su prodavali i kalendar za Novu godinu, kalendar koji je uz raspored dana i datuma za svaki mjesec , ima i fotografiju jedne umjetničke slike, odnosno slika koje su radili učenici Prve osnovne škole i za njih bili nagrađeni na nekom od takmičenja ili konkrsa.
Voditelj akcije je bio Dino Sarađan, predsjednik Vijeća učenika koji nam je kazao da je i ovogodišnja akcija odlično uspjela. Svi spremljeni kolači našli su svoje mjesto kod brojnih sladokusaca.Sav prihod od ove akcije obradovaće učenike Prve osnovne škole koji mnogo toga, što imaju druga djeca u svojim domovima, nemaju.

Da su najbolji učenici Prve osnovne škole  najbolji  po duši, danas u pokazali u holu Prve osnovne škole članovi Vijeća učenika, roditelji  volenteri i nastavnici škole. Da imaju i mnogo prijatelja –humanih ljudi u svom gradu, oni su naučili i ove godine. Stolovi su biuli prepuni pripremljenih slatkiša, a i kupaca nije nedostajalo. Prikupili su i novac kojim Vijeće učenika iz ove akcije ide u drugu akciju kojom svake godine pomaže svojim drugarimakoji nemaju dovoljno sredstava za život. I to je za njih postala druga tradicionalna akcija. Na kraju, svima onima koji su pomogli realizaciji ove akcije od srca su čestitali novogodišnje praznike.

KOMENTARI:
Loading...