Osma po redu Corbarijada održala se u subotu na izletištu Šujnovac, uz veliki broj učesnika ali i posjetitelja. Petnaest ekipa se takmičilo u pravljenju najbolje bosanskokrupske čorbe, a kako znamo, samo jedan može biti pobjednik. Ekipa koja je dan prije doputovala iz Minhena,kako kažu, da bi podržali i održali našu tradiciju i učestvovali u ovogodišnjoj Čorbarijadi, simpatičnog naziva Pola tone,odnijela je pobjedu za najbolju čorbu, a otkrili su i svoj tajni recept, odnosno sastojak : ”Najveći sastojak je ljubav. Mi pravimo svake godine istu čorbu i ovo je prvi put da smo pobijedili. Izgleda da smo ove godine imali najviše ljubavi” – kazao je Anes Karaibrahimović, jedan od članova ekipe.

”O kriterijima mogu pričati samo subjektivno. Tražili smo da čorba bude baš čorba, ne gulaš niti paprikaš. Pobjednička čorba je jednoglasno odlučena, sve trojica smo se složili da je najbolja” – kazao je jedan od sudija, Šemso Badnjević.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Općine, čija čorba je za bod,dva bila lošija po ocjeni sudija. Treća je bila ekipa Urban X.

Dobra zabava, druženje, uz odlično vrijeme, mnoge ekipe su iskoristile za odmor u prirodi ali i ples i pjesmu. Najveselija ekipa tako su bili ekipa Bosankara, koji su uz pjesmu i harmoniku, uveseljavali sve prisutne. Kao najmlađa ekipa ovogodišnje čorbarijade bila je ekipa Krupa kabine, a najstarija je bila ekipa Planinara Grmeč.Da Čorbarijada svake godine privlači ne samo mještane već i ekipe iz drugih gradova kantona,pa i države, kazali su nam i gosti koji su došli sa Ilidže ali i iz Siska.”Došli smo na poziv vašeg planinarskog društva Grmeč. Lijepo nam je,oduševljeni smo, dobili smo i svoj dio čorbe i sad uživamo.” ”Kao i svake godine, uživam ovdje, dobra atmosfera, dobro društvo,odlično vrijeme, odlična čorba.”

Dodatni šarm ovoj Čorbarijadi donijela je i Ljetna biciklijada, koja je upravo svoj cilj imala u Šujnovcu, gdje su se biciklisti priključili učesnicima i gostima Čorbarijade te uz kotlić i osvježenje uživali u ostatku dana na prelijepom ambijentu Šujnovca.Ovogodišnja osma čorbarijada je opet opravdala očekivanja i kao što se moglo vidjeti okupila veliki broj učesnika i posjetitelja.

Elma Velić/Radio BK

KOMENTARI:
Loading...