Bosanska Krupa sa pet poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona

U izbornoj jedinici Unsko-sanskog kantona političke partije već su raspodijelile mandate u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Prema preliminarnim rezultatima općih izbora u BiH, poznato je kako će izgledati Skupština USK-a za mandatni period 2018.-2022. godine. Očekivano, SDA je osvojila devet, nadaju se i desetom mandatu kada stignu glasovi iz dijaspore. Slijede A-SDA sa osam zastupnika, SDP sa četiri, Laburistička stranka tri, SBB i DF će u Skupštini participirati sa dva zastupnička mjesta, a Naša stranka i Nezavisni blok po jednog zastupnika.

Nezvanično, Bosanska Krupa je po prvi put dobila pet poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona, iz četiri različite političke stranke.

Tako će iz redova SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona Bosansku Krupu predstavljati Mehmed Mahmić.

Iz SDP-a Muhidin Šertović Mladen Lonić, dok je iz ASDA izabran Hajrudin Halilović. Po prvi put u Skupštinu je izabrana i Ifeta Kadić iz SBB-a.

Buduće koalicije nepoznate

Bez koaliranja neće biti moguće formirati novu izvršnu vlast u Unsko-sanskom kantonu. SDA je otkrila da su pregovori započeti i da će se razgovarati sa svim političkim partijama. Nekoliko dana ranije A-SDA je također obznanila da će stupiti u pregovore, ali bez detalja o uvjetima koje bi druga politička stranka postavila u tim pregovorima.

Nadamo se da je došlo vrijeme da se glas Bosanske Krupe više čuje u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Loading...