Građani Bosanske Krupe, a posebno mještani naselja Arapuša već godinama čekaju na asfaltiranje ovoga cestovnog pravca. Modernizacijom saobraćajnice bit će i bliži središtu općine jer će se skratiti vrijeme putovanja. Da su bliži tome cilju uvjerila se i delegacija Direkcije regionalnih cesta te Vlade i Skupštine kantona. U pripremu terena i asfaltiranje uloženo je oko 450.000 maraka.

Delegacija Direkcije regionalnih cesta, Vlade i Skupštine kantona

Direktor Regionalne direkcije cesta ističe kako ovu regionalnu cestu grade po standardima kako bi je u budućnosti mogli prekategorizirati u magistralni cestovni pravac  i zadovoljiti sve neophodne kriterije, među kojima i širinu asfaltnog kolovoza koja je već šest metara. Premijer kantona Mustafa Ružnić ističe da je izgradnja cestovne komunikacije od iznimnog je značaja.

Čim bude provedena tenderska procedura, radovi na posljednjoj dionici dugoj jedan i po kilometar trebali bi početi u ljeto i biti završeni do jeseni, kad se očekuje otvorenje ove cestovne komunikacije, naglasio je premijer Ružnić.

Osim aktuelnog radilišta na spomenutom putnom pravcu, Regionalna direkcija cesta USK-a u ovoj godini je naručila i izradu projekta izgradnje kružnog toka i trotoara kod Doma zdravlja Bosanska Krupa.

KOMENTARI:
Loading...