Vikend u Bosanskoj Krupi ostaće upamćen po pravoj bajci skrojenoj od snova jedne žene, koja se usudila da ih pokaže i prikaže na njoj svojevrstan način. Bajka na jednoj tvrđavi, koja je životopisno oživjela nakon dugi niz godina, s princezama i prinčevima koji su nosili rukom oslikane haljine dizajnerice Đenane Mesić te s golubicama prijateljstva koje su na samom početku revije odletjele u nebo, noseći ljubav, oživjele su tako jedan dječji san.

San, koji je postao stvarnost!

Preko 300 posjetitelja, na starom gradu Pset, pratilo je prvu modnu reviju ove dizajnerice, reviju haljina ručno oslikanih na svili. Preko 15 haljina predstavljeno je u dva prikaza, gdje su prisutni mogli svjedočiti spektaklu kakav odavno nije viđen u Bosanskoj Krupi.

Autorica je do najsitnijih detalja isplanirala reviju, a svoje haljine je predstavila brojnoj publici iz Bosanske Krupe i kantona, ali i Prijedora, Sarajeva, Beograda i drugih gradova.

”Osjećaj je divan. Ostala sam bez glasa. Plakala sam kad sam se popela na Grad, jer je ovo prešlo i moja očekivanja. Ambijent je sam dozvolio ovu bajku. U historiji Starog grada ovo je prva ovakva večer i zaista je fantastično odrađeno. Zahvaljujem se svima koji su bili dio ove priče!” – kazala je Đenana Mesić.

Ovom revijom, dizajnerica je zaista ponudila svojim gostima jednu bajku, magičnu priču o snovima, željama, kreativnosti i umjetnosti, kojima je ova revija i odjekivala. Uz pomno odabrane dekoracije, uz koreografiju Jelene Govedarica, koreografkinje i pr-a ove večeri, djevojke iz plesnog studija Hipnotik i Đenanine prijateljice, hodile su pistom, pokazujući raskoš dizajna ali i samog ambijenta.

”Ja sam se vrlo rado odazvala Đenaninom pozivu. Fantastična priča. Fantastičan ambijent. Ja sam se potrudila da koreografski dio odradim, da bude drugačiji. Maksimalno smo iskoristili ovaj prekrasni prostor i napravili smo u dva izlaza živu pistu. Moda je jednostavno život uživo,pa neka tako i bude!”- kazala je Jelena.

Đenana je doista uspjela! Svoje rasplesane snove prosanjala je te tople subotnje večeri, a oživjela je i Stari grad, koji je u svoj svojoj raskoši, dično pokazao svoje ljepote.

Pokrovitelj ove modne revije je JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i udruženje Čavrma, a pored brojnih sponzora koji su podržali Đenanu Mesić, najbolji pokazatelj uspjeha i podrške ove revije jesu posjetitelji, koji su preplavili donji plato Starog grada i tako podržali dizajnericu u njenoj ideji.

Obična subotnja večer u Bosanskoj Krupi pretvorila se u pravu bajku, prilično neobičnu za Krupske ljetne noći a Đana se, kako sama kaže, usudila i pokazala svima da su snovi mogući i da je ponekad potrebno prestati samo sanjati snove, već usuditi se živjeti ih.

Elma V.

KOMENTARI:
Loading...