Apel za pomoć: Pomozimo našem sugrađaninu Azmiru Mušeljicu – Aziju da ode na liječenje u Tursku

Azmir Mušeljić rođen je u Bosanskoj Krupi 1971. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Tih i skroman momak sa ulica Bosanske Krupe pomalo je igrao košarku. Međutim u najtežim vremenima za Bosansku Krupu i Bosnu i Hercegovinu od aprila 1992.godine  do oktobra 1995.godine bio je na prvoj liniji, u prvim redovima.

Od običnog borca do komandira čete i zamjenika komandanta bataljona te člana najelitnije jedinice 511. Slavne brdske brigade „Faraoni“ više puta je pohvaljivan i odlikovan za svoje zasluge i nesebičan doprinos u odbrani i oslobadjanju  Bosanske Krupe i dijelova Bosne i Hercegovine  od strane komandanta 511.Sbbr , 5.Korpusa i General štaba Armije BiH. Jedno vrijeme poslije rata ostao je u Oružanim snagama BiH, a potom se u želji za egzistencijom i boljim životom otisnuo van granica BiH.

Azmir Mušeljić, među Krupljanima poznatiji kao Azi, već dvije godine se bori sa teškom i opakom bolešću – karcinomom. Sada je u teškom stanju i hitno treba pomoć dobrih ljudi za odlazak na liječenje u inostranstvo.

Nakon mnogobrojnih liječenja, terapija, zračenja i operacija u Austriji i Hrvatskoj, pojavila se nada i šansa za liječenje u Turskoj po najnovijim metodama.

Odlazak u Tursku i liječenje iziskuju finansijska sredstva koja porodica ne može obezbijediti. Prema informacijama kojima raspolažu, prevoz medicinskim helikopterom košta oko 30 hiljada maraka, boravak u turskoj bolnici od 220 do 760 eura, samo jedna terapija koju treba primati oko 6 hiljada eura. Iznos koji je potreban za liječenje, sve intervencije u Turskoj bit će poznat naknadno.

Zbog toga se porodica obraća ljudima dobre volje da u okviru svojih mogućnosti pomognu Aziju da ode u Tursku na liječenje, pruže još jednu priliku za ozdravljenje.

Spasimo Azijev život!

Uplate iz Bosne i Hercegovine možete izvršiti na račun otvoren kod Raiffeisen BANK 1612000101011443

Uplate iz inostranstva: