Tarik Alijagić je još jedan u nizu mladih fudbalera, potencijalnih reprezentativaca BiH koji su rođeni u austrijskom gradu Linzu. Tarik je rođen 23. Augusta, 2003. godine.

Kao osmogodišnjak, 2011. godine je počeo sa prvim trenažnim procesom u klubu ASKÖ Donau Linz. Nakon samo dvije godine u ovom klubu, Tarik je prepoznat kao veliki potencijal i tako 2013. godine prelazi u najbolji klub sa područja Gornje Austrije, LASK Linz gdje i danas nastupa sa dosta uspjeha.

Tarikovi roditelji su porijeklom iz Bosanske Krupe (otac), odnosno Trebinja (majka). Fudbalski uzor je Ronaldo, a veliki fan je i Juventusa. Naravno reprezentacija BiH na prvom mjestu.

Osvajao je razne nagrade, a više puta je proglašavan za najboljeg igrača i strijelca raznih turnira širom Austrije. Po vokaciji igra klasičnog napadača, ali po potrebi i na poziciji krilnog napadača. Visok je 177 cm.

Tarika na terenu najviše krasi to što je izrazito dobar tehničar i njegova brzina zbog koje protivnicima zadaje ogromne probleme. Najveći san je da uskoro dobije poziv u reprezentaciju BiH, a mi se nadamo da će se njegov san uskoro ispuniti.

Jusuf Rujanac (bhtalents.net)

KOMENTARI:
Loading...