Protekle subote (2.11.2019. godine) u Banja Luci održan je 7. GRAWE ENERGIJA KUP, najjači godišnji karate događaj u Bosni i Hercegovini, na kojem je nastupilo čak 1135 takmičara iz BiH, Austrije, Belgije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Malobrojna ekspedicija KK FENIKS je i ove godine bila sudionik ovog spektakla na kojem je osvojila ukupno 3 medalje.

Najzapaženi rezultat imao je mladi bosanskokrupski karatista Alem Veladžić koji je u kategoriji kate dečaci 10 godina pokazao potpunu dominaciju i osvojio zlatnu medalju. Ova Alemova medalja polako postaje tradicionalna na ovom događaju. U kategoriji nastupilo je 24 takmičara iz 5 zemalja.

Srebrnu medalju u kategoriji kate kadeti osvojio je Senaid Veladžić, mladić koji se je tek vratio sa Svjetskog prvenstva iz dalekog Čilea što njegov uspjeh čini još većim. U ovoj kategoriji nastupilo je 20 karatista iz 4 države.

Bronza u kategoriji kate dječaci 11 godina bila je rezervisana za Adina Musića, dječaka koji marljivo trenira i od kojeg u skoroj budućnosti očekujemo još bolje rezultate. 15 takmičara iz 2 države je nastupilo u ovoj kategoriji.

U razgovoru sa Mujom Begićem, glavnim trenerom KK FENIKS, saznajemo da bi zasigurno uspjeh ovog kluba bio kudikamo veći da su na ovom turniru nastupili svi takmičari ovog kluba.

„Nažalost, mnogi karatisti su zbog zdravstvenih i drugih problema i obaveza bili spriječeni da nastupe na GRAWE ENERGIJA KUPU ove godine. U klubu vlada zadovoljstvo postignutim rezultatom, ali naglašavam imperativ još snažnijeg angažmana svih takmičara na budućim takmičenjima. Samo redovan trening i stoprocentno zalaganje na njemu, te redovan nastup na takmičenjima mogu dovesti do uspjeha. Ovom prilikom želio bih i, ako dozvoljavate, da se od sveg srca još jednom zahvalim humanitarnoj organizaciji iz Švedske „20 kruna za čovjeka“, općinskom načelniku gospodinu Arminu Halitoviću, Sportskom savezu općine Bosanska Krupa na čelu sa gospodinom Tarikom Halkićem i svim ostalim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da naš najperspektivniji karatista Senaid Veladžić ode na Svjetsko prvenstvo u daleki Čile.“- ističe Begić.

KOMENTARI:
Loading...